3 ani de viață și 7 operații. Irina are nevoie de ajutorul nostru

Irina are mare nevoie de ajutorul nostru. O fetiță de 3 ani din orașul Petrila nu se poate bucura de copilărie. Cea mai mare parte a timpului și-a petrecut-o prin sălile de operații din spitale. Irina are 3 ani și suferă de o formă severă de picior strâmb congenital bilateral având nevoie de mai multe operații pentru a putea merge pe propriile picioare, iar familia nu mai face față cheltuielilor. Tocmai de aceea, reprezentanții Asociației San Montan vor să o ajute pe fetiță să își recapete mobilitatea. Ei organizează o acțiune caritabilă care va avea loc în data de 15 mai pe Cheile Tăii.

“Organizăm o acțiune caritabilă pentru o fetiță de 3 ani cu probleme grave locomotorii, ea are nevoie de ajutorul nostru și îi invităm pe toți cei care sunt dornici să ajute și să facă și mișcare în același timp să vină pe 15 mai dimineață la ora 10 când va avea loc primul start să ajutăm împreună acest copil. Acțiunea de caritate va avea trei curse, o cursă de 7 km plat, o cursă de 7 km MTB plat și o cursă cu obstacole sub 2 km. De asemenea am fixat o taxă pentru fiecare participant, acești bani vor intra în contul fetiței bolnave, cont deschis pe numele mamei. Competiția va avea loc pe Cheile Tăii, primul start va avea loc la ora 10, la cursa de alergare, al doilea la MTB va avea loc la ora 11, iar la ora 12.30 vom da drumul la startul cursei cu obstacole”,  ne spune Erika Șanta, organizatorul acțiunii caritabile.

Numai operația de la un singur picior costă circa 1000 de euro, iar fetița trebuie operată la ambele picioare. Până acum, micuța a trecut prin șapte intervenții chirurgicale. Tocmai de aceea, cei care vor participa la acțiunea caritabilă vor trebui să plătească o contribuție de minim 30 de lei, iar banii strânșI vor intra în contul familiei.

“Fetița are nevoie de mai mulți bani, deoarece problemele care le are la picioare necesdită mai multe operații. O singură operație costă până în 8500 de lei, Casa de Asigurări plătește jumătate din această sumă. Pentru o singură operație ea are nevoie de 4250 de lei. În momentul de față, fetița este la Sibiu pentru o reevaluare pentru următoarea operație. După ce se întoarce vom știi de câte operații are nevoie,fetița are deja 7 operații la ambele picioare și urmează să aflăm câte mai are nevoie și ce sumă este necesară pentru aceste operație”, ne mai spune Erika.

Banii strânși din contribuțiile de participare vor fi donați integral pentru a ajuta fetița să aibă o copilărie normală. Se pot face donații în contul RO67 BTRL RONC RT02 1458 6701, deschis la Banca Transilvania pe numele Ozsvath Margareta (mama fetiței).

 

 

[slideshow_deploy id=’13835′]

 



(Următoarea știre) »