Andrei Popa, mențiune specială la Festivalul de film ”Dream Fest Cinema”

Andrei Popa, elevul Colegiului Național ”Mihai Eminescu”, participant în premieră la Festivalul Național de Film pentru Copii și Adolescenți ”Dream Fest Cinema” care s-a derulat in luna aprilie  la București, a  revenit acasă cu o mențiune specială acordată producției sale de scurt metraj, prezentată în cadrul festivalului.

film-andrei-popa

”Mulțumesc festivalului Dream Fest Cinema pentru premiul acordat primului meu film”, a spus Andrei Popa.

Producătorii ”Dream Fest Cinema” sunt Primăria Municipiului București, ARCUB, Asociațiile Pro Familia și Inițiativa Ecologistă Europeană, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar General al Municipiului București și instituții de cultură bucureștene. Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Adolescenți ”Dream Fest Cinema” se află la a șasea ediție, fiind creat de regizorul Cornel Diaconu, autor al multor filme cu copii și despre copii, precum și al Festivalului de Film pentru Tineret Costinești.

”Dream Fest Cinema” este un proiect cultural, cu dimensiune educațională. Elevii învață să iubească artele vizuale, dintr-o altă perspectivă decât cea comună lor, a computerului. Proiectul este cu atât mai necesar cu cât educația din cadrul școlii este percepută că fiind rigidă, programele școlare fiind, adesea, contestate, din cauza conținutului greoi și a numărului disciplinelor. Învățarea și educația prin cultură sunt însă necesare, iar ele pot fi dezvoltate în afara programelor școlare. Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Adolescenți ”Dream Fest Cinema” vine să completeze educația celei mai tinere generații într-un mod plăcut și facil, îndreptând atenția către cultură și în mod special către artele vizuale.

[slideshow_deploy id=’13835′]



(Următoarea știre) »