Bujorul, floarea folosită în tratamentul cancerului și al bolilor psihice. Cum se consumă

Bujorii pot fi folosiți și ca plante vindecătoare, fiind un ajutor puternic în tratarea unor afecțiuni psihice, a problemelor de piele și chiar în reducerea efectelor adverse ale chimioterapiei.

frumosii-bujori-le-simt-parfumul_ac616e845ed6ed

Bujorul are în compoziția sa tani­nuri, alcaloizi, fier, mangan, cupru, magneziu, calciu, acizi organici, flavonoide şi vitamina C.

Pentru stimularea imunității și reglarea metabolismului, puneți 20 g de rădăcină mărunțită de bujor la un litru de apă clocotită, acoperiți vasul și lăsați la răcit. Se consumă câte 100 ml de 3 ori pe zi, timp de 30 de zile, după fiecare masă principală, după care se face pauză 3 săptămâni, și se poate relua, conform doxologia.com.

Infuzia de rădăcina de bujor (o linguriță de rădăcină mărunțită la 400 ml de apă clocotită) este bună și în caz de gastrită, ulcer gastric, dureri de stomac, dizenterie. Se consumă la temperatura camerei câte 100 ml de 3 ori pe zi, cu 20-30 de minute înaintea meselor principale, timp de cel mult 14 zile.

Persoanele care suferă de epuizare psihică pot face următorul preparat: în 500 ml de votcă se pun 3 linguri mărunțite de petale și se lasă la macerat timp de 30 de zile, agitând de mai multe ori pe zi, după care se poate începe administrarea, consumându-se câte o linguriță de preparat de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale, timp de maximum 30 de zile.

Împotriva acneei, dermatitelor și inflamațiilor pielii se poate face o infuzie din petale (o lingură de petale la un litru de apă fierbinte), care se bea cu înghițituri mici pe parcursul unei zile. Cura durează 10 zile maximum și se poate relua o dată la 3 luni.

De asemenea, se spune că tratamentele pe bază de rădăcini de bujori pot diminua efectele adverse ale chimioterapiei.

Înainte de a începe unul dintre aceste tratamente trebuie să vă asigurați că nu sunteți alergic la niciunul dntre ingredientele lor și că nu aveți boli care nu vă permit să utilizați aceste remedii.

Sursa: realitatea.net /doxologia.com

[slideshow_deploy id=’20328′]