Marcajele au nevoie de avizul Guvernului

Hotărâre de Guvern pentru niște marcaje. Valea Jiului ar putea avea trasee de mountain bike, însă mai durează. Este nevoie de emiterea unui act oficial prin care să se reglementeze trasarea marcajelor.

E02

“În prezent se așteaptă finalizarea dezbaterilor pe această temă de interes național pentru a putea definitive propunerea de hotărâre de Guvern (…). După emiterea acestui act normativ se vor putea semnaliza/marca specific șI omologa diverse trasee cicloturistice, printer care vor putea fi șI trasee montane pentru mountain bike în Valea Jiului. Relocarea traseelor EuroVelo 6 șI 13 în țările vecine șI aprobarea de alte magistrale prin România va putea evita excluderea României din rețeaua EuroVelo în următorii ani”, arată oficialii ministerului de resort.

Eurovelo este o retea de peste 45 000 Km de trasee pentru biciclisti care impanzeste Europa. Eurovelo 6, probabil cea mai renumita ruta europeana pentru biciclisti,  mai este cunoscuta cu numele de “ruta fluviilor” deoarece urmeaza cursul a 3 fluvii: Loara, Rinul si Dunarea. Cu o lungime de aproximativ 4000 de km, ruta traverseaza Europa de la Oceanul Atlantic la Marea Neagra, prin 9 tari: Franta, Elvetia, Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Serbia, Romania si Bulgaria.

[slideshow_deploy id=’27028′]