FOTO/ Weekend plin de intervenții pentru pompierii hunedoreni

Echipajele de pompieri, descarcerare şi prim-ajutor ale detaşamentelor din judeţul Hunedoara şi subunităţile aflate în subordine au intervenit, în intervalul 13 – 15 mai, la 13 acţiuni de îndepărtare a efectelor fenomenelor meteo periculoase, 4 incendii, două misiuni de salvare animale, 1 transport apă menajeră, 4 transporturi de la domiciliu la ambulanţă în Hunedoara, Orăştie, Petroşani, Deva şi 19 activităţi de educare şi instruire în domeniul situaţiilor de urgenţă în biserici şi şcoli.

Două echipaje ale Staţiei de Pompieri Brad au intervenit în localităţile Ociu şi Căzăneşti pentru degajarea a 5 persoane şi decolmatarea unui podeţ de lemne şi crengi aduse de viitură. În urma precipitaţiilor abundente căzute în zona Ociu a rezultat inundarea drumului de acces către 3 gospodării. Pompierii au acţionat pentru degajarea, din gospodării, a trei adulţi şi doi copii prin improvizarea unui podeţ din scânduri de lemn, echiparea cu veste de salvare şi asigurarea acestora cu o cordiţă.

1

Tot în localitatea Ociu, pompierii Staţiei Brad au acţionat pentru salvarea a doi cai rămaşi izolaţi pe o insulă, de mari dimensiuni, formată de râul Crişul Alb din cauza precipitaţiilor abundente căzute. Pompierii au avansat, cu ajutorul unei bărci, până la insula pe care se aflau blocaţi caii. Nivelul ridicat al apei a făcut deosebit de periculoasă operaţiunea de traversare a râului Criş motiv pentru care pompierii au decis, în comun cu proprietarii animalelor, să verifice caii şi să-i priponească într-o zonă bogată în iarbă până când nivelul râului va scădea, pentru a putea fi traversat în siguranţă.

28

Pompierii Detaşamentelor Deva, Hunedoara şi Orăştie au intervenit pentru degajarea a 3 acoperişuri dislocate de vânt şi căzute pe caldarâm sau firele de curent electric.

Echipaje ale Detaşamentelor Petroşani, Deva, Hunedoara precum şi ai Gărzii Baru au acţionat pentru degajarea mai multor arbori doborâţi de vânt căzuţi peste acoperişul unei case, peste un canal de scurgere şi un drum comunal.

5

Pompierii Detaşamentelor Petroşani şi Deva au intervenit în localitatea Aninoasa, pe DN 66, şi în localitatea Fornădie, pe DN 79, pentru degajarea unor blocuri masive de piatră căzute pe carosabil.

12

Un echipaj al Detaşamentului Hunedoara a acţionat în localitatea Vadu Dobrii pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o şură. În ciuda intervenţiei prompte a pompierilor, materialele uşor inflamabile aflate în anexă au produs generalizarea incendiului la 500 de kg fân, unelte agricole şi grajd. În incendiul, generat de un trăsnet, au pierit 25 de găini.

Un echipaj de pompieri al Detaşamentului Hunedoara a intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui incendiu de deşeuri menajere.

Detaşamentul de Pompieri Deva a intervenit în municipiu, pe strada 22 Decembrie, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă. Intervenţia promptă a pompierilor a dus la izolarea incendiului la un aparat electric de şlefuit lentile aflat într-un atelier din casă. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un aparat electric lăsat sub tensiune.

O echipă a Detaşamentului Hunedoara a intervenit în municipiu, pe strada Mihai Viteazu, pentru asigurare măsuri psi, până la sosirea echipajelor Enel, la un stâlp de curent electric care scotea scântei.

Un echipaj, alcătuit din 4 subofiţeri, a intervenit în oraşul Petrila, zona Coastele Petrilei, pentru degajarea unui cal împotmolit în noroi.

23

Foto: ISU Hunedoara

[slideshow_deploy id=’17217′]