Izolare cu lut, paie și var

Anveloparea de la Vulcan s-ar putea realiza cu materiale inovatoare. La un moment dat s-a vorbit de faptul că lâna provenită de la oile din Valea Jiului ar putea deveni material termoizolant. S-a renunţat la această idee din mai multe considerente tehnice, dar şi economice.

reabilitare_termica

“Am fost în ţară, la Suceava, la Braşov unde am căutat materiale ecologice, iar la Suceava am descoperit o societate care încearcă să aducă pe piaţă un material ecologic compus din paie, var şi lut şi doreşte să implementeze proiectul în România. Se discuta foarte mult de lâna de oaie, dar am considerat că presupune un proces tehnologic mai complex şi de lungă durată şi nu se găseşte materia primă în cantitate mare şi m convenit că materialul cel mai benefic ar fi vata minerală bazaltică pentru termoizolarea clădirilor din zonă”,  a declarat Cristian Popa, din cadrul Serviciului de Dezvoltare şi Investiţii de la Primăria municipiului Vulcan.

La Vulcan, au fost izolate termic mai multe clădiri prin Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în rândul comunităților defavorizate. Lucrările de izolare termică s-au realizat cu vată minerală bazaltică.

[slideshow_deploy id=’33338′]