Liceeni în schimb de experiență

Învață la liceele din Petroșani, dar modul de predare este diferit. Pentru că au vrut să vadă cum se desfășoară cursurile la alte licee, tinerii din cadrul Consiliului Consultativ al Elevilor au făcut un schimb de experiență. Nu au fost plecați la alte licee din țară sau de peste hotare, ci au petrecut câteva ore la celelalte unități de învățământ de pe raza localității. În urma acestei experiențe, elevii au ajuns la concluzia că diferă modul de predare, dar și anumite materii care sunt specifice unor filiere educaționale.

IMG_1836

“Noi am fost la Colegiul Economic Hermes unde am participat la o oră de gastronomie. Acolo am preparat niște ouă umplute, dar am văzut șI alte rețete”, spun elevii Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida din Petroșani.

IMG_1838

Alții au participat la ore de limba și literatura română, iar constatarea lor a fost că nu diferă materia, ci doar modul de predare.

IMG_1841

“Noi am fost la o oră de limba română, iar acolo am participat activ, am răspuns la întrebările doamnei profesoare”, au spus alte eleve ale aceluiașI liceu.

IMG_1850

Inițiativa a pornit de la o elevă care a vrut să vadă care este diferența între liceele din localitate.

 

“Sunt elevă la Liceul tehnic Dimitrie Leonida, iar acest proiect a fost ideea mea. Am vrut să văd cum este la celelalte licee din Petroșani mai ales că tot timpul este concurență”, a spus  Lorena Lupulescu.

Primarul municipiului Petroșani a susținut de la început inițiativele tinerilor, ba mai mult i-a încurajat să vină cu idei care, în primul rând, să le fie lor utile.

IMG_1853

“Vă felicit pentru inițiativă și pentru ideea de a face acest schimb de experiență. E un lucru benefic și cu această ocazie ați avut ocazia să vă cunoașteți mai bine voi elevii, dar și să cunoașteți și pe ceilalți profesori și modul în care se interacțiunează între elevi și profesori”,  le-a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani, elevilor prezenți la acțiune.

Schimbul de experiență dintre liceenii din Petroșani a ajuns la final, astfel că aceștia și-au împărtățit opiniile.

[slideshow_deploy id=’19661′]