N-au nicio jenă. Liberalii petrileni se împăunează cu  un proiect privat, chiar dacă dau un şut mineritului!

 
Pentru că realizările din oraşul Petrila nu sunt prea multe, şi nu pot fi rulate la nesfârşit nici măcar sub motivaţia că este campanie electorală, echipa PNL Petrila, strâns unită în spatele primarului Ilie Păducel, a început să se laude cu proiecte de investiţie 100% private. Dincolo de asta, liberalii petrileni ai lui Păducel sunt atât de entuziaşti, încât nu mai ţin cont de faptul că pot torpila industria de bază din Valea Jiului, respectiv mineritul!
pnl_petrila
 
Zilele trecute, sub o fotografie frumos colorată în galben şi albastru, noile culori pe placul edilului Ilie Păducel (fost până nu de mult roşu până în măduva oaselor, şi asta cu acte în regulă), reprezentanţii Noului PNL Organizaţia Petrila anunţat că: „Parcul Eolian Dobraia, unul dintre obiectivele principale pentru 2016-2020. Obiectivul municipalității este independența energetică a orașului Petrila”. Ca să fie şi mai credibili, aceştia au distribuit link-ul unei ştiri vechi de 3 ani (!) de pe agenţia Hotnews, care spune textual că investiţia cu care liberalii petrileni încearcă să atragă capital electoral este 100% privată, adică Primăria are contribuţie ZERO! Iar situaţia nu se schimbă cu nimic, chiar dacă în text este citat Ilie Păducel.
O companie româno-germană vrea să construiască un parc eolian care va fi amplasat pe o suprafaţă de 30 de hectare pe Muntele Dobraia, din Masivul Şureanu, la o altitudine de circa 2.000 de metri, proiectul tehnic de execuţie fiind finalizat şi depus pentru obţinerea acordului de mediu”, relatează Agerpres.
 
„Din discuţiile pe care le-am purtat cu reprezentanţii firmei, am înţeles că este posibil ca lucrările de construcţie să fie începute în acest an. Parcul eolian va fi amplasat pe Muntele Dobraia şi va include 50 de turbine. Va fi cel mai mare parc eolian din ţară”, a declarat vineri primarul oraşului Petrila, Ilie Păducel.
 Acesta a explicat că firma străină a efectuat mai multe măsurători referitoare la viteză vântului şi la direcţia curenţilor de aer, încă din anul 2009, după care a fost luată decizia de construire a turbinelor.
 Suprafaţă ocupată de parcul eolian include porţiuni din perimetrele administrative ale localităţilor Petrila, Petroşani şi Orăştioara.
 Se estimează că turbinele eoliene vor produce o cantitate de energie electrică de 70 MWh”, se arată în ştirea respectivă publicată în 2013!
Cum era de aşteptat, reprezentanţii PNL au fost taxaţi imediat pe pagina de socializare pe care îşi arogau această investiţie, după ce nu puţini au fost cei care au înţeles că mesajul reprezintă cel mult o încercare palidă de manipulare a electoratului. Credeţi că oficialii PNL Petrila au plecat cumva capul de ruşine ori şi-au cerut scuze? Ei, aş!
Grav este că actualii liberali nu înţeleg nici măcar că astfel pot torpila direct activitatea economică de bază a Petrilei, unde nu de mult funcţionau două unităţi miniere. La una dintre ele, adică Petrila, activitatea extractivă a fost deja oprită şi, mai grav, nici Lonea nu se simte foarte bine, fiind deja propusă de Ministerul Energiei pentru a intra pe program de închidere. De precizat că huila extrasă din Valea Jiului nu ajută doar la producţia de energie termică iarna, ci, mai ales, este folosită pentru energia ELECTRICĂ de Termocentralele Mintia şi Paroşeni! Şi, în timp ce o serie de factori responsabili se zbat pentru a salva mineritul Văii Jiului şi a celor două termocentrale, PNL Petrila „cultivă” pe pagina de Facebook, cu mândrie, „mănunchiuri” de mori eoliene.
[slideshow_deploy id=’22083′]