Primăria Petroșani nu a vrut o telegondolă care să ducă nicăieri!

Primăria Petroșani nu a vrut să pună carul înaintea boilor și să construiască o telegondolă care să ducă nicăieri, cum s-a întâmplat cu alte proiecte similare.
telegondola (1)
Edili au preferat să realizeze investițiile sus, la munte, astfel încât turiștii să aibă unde să schieze, și abia după ce această investiție se va finaliza vor demara și lucrările la telegondolă. Primarul Tiberiu Iacob Ridzi a precizat că, până acum, aproximativ 20% din proiect s-a realizat și ar mai fi nevoie de aproximativ 7 milioane de euro pentru a  putea viabiliza partea de Slima, cu TS4 cu tot. „Rămâne și telegondola în proiect, dar noi nu am făcut întâi instalațiile și apoi infrastructura de schi. Prima dată am dorit să facem infrastructura, pentru că altfel degeaba ai instalațiile de transport, că duci oamenii nicăieri. După ce se va realiza TS 4 și toată partea de Slima, cred că în maximum 3 ani se va putea vorbi și despre telegondolă”, a declarat Tiberiu Iacob – Ridzi. Acesta recunoaște că, în Parâng, o problemă serioasă o reprezintă încă activitatea turistică neomologată. „Este o problemă și legată de omologarea spațiilor de cazare, pentru că ministerul a dat bani pentru această investiție, dar în același timp trebuie să  se și întoarcă la buget, prin omologarea acestor spații de cazare”, a mai spus primarul Petroșaniului.
Proiectul pentru Parâng este extrem de îndrăzneţ şi vizează realizare a unui uriaş complex turistic pentru sporturi de iarnă, ce ar fi transformat staţiunea într-una dintre cele mai moderne din Europa. Alocarea cu țârâita a banilor, care trebuiau să vină de la Guvern, a făcut, însă, ca lucrările să se desfăşoare mai lent decât se preconiza inițial. Până acum, în cadrul proiectului au fost amenajate, în linii mari, pârtii de schi, bazinul de apă pentru instalaţiile de zăpadă artificială, au fost achiziţionate instalaţiile propriu – zise, tunurile de zăpadă, ratrakurile, echipamentele pentru pârtii, dar a fost construit şi un nou telescaun. Domeniul schiabil din  Parâng ar urma să se întindă pe o suprafaţă de 150 hectare şi va avea 17 pârtii, iar pentru accesul facil ar urma să fie amenajată şi  o telegondolă. 
[slideshow_deploy id=’27028′]