Căutările continuă, peste 100 de angajați MAI îl caută pe copilul dispărut din comuna Pui

Echipe mixte de căutare salvare alcătuite din pompieri, jandarmi şi poliţişti participă la o amplă acţiune de căutare – salvare a unui copil, în vârstă de 1 an şi 7 luni, dispărut în apropierea râului Strei, în satul hunedorean Galaţi, comuna Pui.

DSC_0004

Alarma s-a dat în jurul orei 15 când mama copilului a sesizat dispariţia acestuia şi a anunţat autorităţile. La operaţiunile de căutare participă pompieri , paramedici, dotaţi cu două bărci, autospeciale de intervenţie şi o ambulanţă de prim-ajutor, tip B2, 29 de jandarmi şi  poliţişti. În misiunea de căutare a copilului sunt implicaţi şi 3 câini specializaţi în luarea urmei şi salvare, ai pompierilor şi jandarmilor. Echipele de intervenţie, împărţite în două grupuri, execută scotocirea malurilor şi observarea cursului de apă, pe un segment cu o lungime de aproximativ 10 kilometri.

DSC_0027

Deoarece râul, în care se presupune că a dispărut băieţelul, se varsă în barajul de acumulare, Subcetate, autorităţile au dispus oprirea turbionării apei în acesta pentru a preveni formarea unei viituri.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au stabilit că băieţelul se juca împreună cu o soră mai mare (în vârstă de 6 ani) în apropierea râului Strei, pe raza satului Galaţi, comuna Pui.

DSC_0051

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipe de intervenție constituite poliţişti, jandarmi şi pompieri, care desfăşoară activităţi de căutare-salvare a minorului şi investigare a circumstanţelor dispariţiei sale.

În prezent, peste 110 angajaţi M.A.I. se află la faţa locului şi desfăşoară activităţi în vederea depistării copilului, cercetările continuând în vederea identificării minorului, acesta fiind dat în consemn la frontieră.

Polițiștii roagă persoanele care pot furniza informaţii care să conducă la depistarea sa, sunt rugate să apeleze numărul unic de urgenţă 112 sau să sesizeze cea mai apropiată unitate de poliţie.

Untitled

 La data dispariției, minorul era îmbrăcat cu bluză trening de culoare albastru-închis, bluzon cu mânecă lungă, de culoare vișinie, ștrampi gri cu roșu, cu motive florale ,,cireșe”, iar în picioare purta pantofi Adidas  culoare roz.

Semnalmente: înălțime 0,60-0,80 m, cca. 10 -12 kg, păr șaten, față rotundă, ten creol, constituție astenică, ochii căprui.

[slideshow_deploy id=’13837′]