Căutări reluate în cazul băiețelului dispărut fără urmă din satul Galați

Echipele de salvare au reluat, duminică, acțiunile de căutare a copilașului de doar un an și 7 luni dispărut fără urmă încă de joi de pe raza localității Galați, comuna Pui.
Untitled
Peste 30 de pompieri, polițiști și jandarmi scotocesc zona și supravegheat malurile în speranța că vor găsi trupul copilului despre care nu se mai știe nimic încă de joi. În paralel, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Hunedoara continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate circumstanţelor dispariţiei minorului, care a fost dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă.
Joi după-amiaza, în jurul orei 15:00, Poliţia Oraşului Haţeg a fost sesizată că un băieţel de numai un an şi 7 luni, Flavius Alexandru Hoza, a dispărut de pe raza localității de domiciliu.  Mama copilului a observat dispariţia lui în jurul orei 13.00, dar spune că aproape două ore l-au căutat în jurul casei şi abia apoi s-au decis să anunţe poliţia.
„Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au stabilit că băieţelul se juca împreună cu o soră mai mare (în vârstă de 6 ani) pe malul râului Strei, pe raza satului Galaţi, în apropierea locuinţei sale”, a declarat Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Căutările au început imediat cum s-a dat alarma şi la ele au participat aproape 100 de persoane – pompieri, jandarmi, polițiști și localnici – însă băieţelul a fost de negăsit. Copilul are 0,60-0,80 m înălţime, cca. 10 -12 kg, păr șaten, față rotundă, ten creol, constituție astenică, ochii căprui.  La data dispariției, minorul era îmbrăcat cu bluză trening de culoare albastru-închis, bluzon cu mânecă lungă, de culoare vișinie, ciorapi lungi de culoare gri cu roșu, cu ,,cireșe”, iar în picioare purta Adidași de  culoare roz.
 
Poliţiştii îi roagă pe toţi cei care pot furniza informaţii care să conducă la depistarea sa, sunt rugate să apeleze numărul unic de urgenţă 112 sau să sesizeze cea mai apropiată unitate de poliţie.
[slideshow_deploy id=’13837′]