Nu au reușit să recuze judecătorul de caz

Marius Valentin Ilaș, „colaboratul” directorului Casei de Cultură din Petroșani și al Liceului Apollonius, Mia Albescu, a vrut să recuze judecătorul de az, dar cererea i-a fost respinsă.
646x404
 Cererea de rcuzare a fost formulată după ce Tribunalul Bucureşti a respins  și solicitarea formulată de Marius Valentin Ilaş privind internarea într-un spital penitenciar şi, la fel, nu au acceptat nici  cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar.   Miei Albescu este judecată în acest dosar sub control judiciar.
Alături de Mia Albescu şi Marius Valentin Ilaş, în această cauză au mai fost trimişi în judecată, în Dosarul 46645/3/2015 Georgescu Dumitru Adrian şi Gyan Amma Boahemmah. Cercetările au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București — Secția de urmărire penală și D.G.A. — Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov.
În acest doar, procurorii au vorbit despre zeci de mii de lei stârnşi, în doar cîteva luni, de „colaboratorul” Miei Albescu, directoarea Casei de Cultură din Petroşani şi a liceului privat Apollonius din Petroşani, pentru a  intermedia afaceri cu documente false. O parte din bani, spun anchetatorii, au ajuns direct la Mia Albescu şi, potrivit procurorilor, cei care au dat mită au anunţat autorităţile. În ceea ce o priveşte pe Mia Albescu, procurorii au reținut faptul că, în cursul lunii iulie 2015, aceasta a pretins și apoi a primit suma de 7.000 de lei de la inculpatul Ilas Marius Valentin, în schimbul întocmirii în fals, în calitatea sa director al Liceului Apollonius din Petroșani, a unor documente privind situația școlară completă a unui martor denunțător, respectiv adeverință și foaie matricolă, care atestau în mod nereal parcurgerea de către acesta din urmă a patru ani de studii liceale la unitatea respectivă de învățământ, în perioada 2011-2015.
[slideshow_deploy id=’33107′]