Competiție de talie internațională, la Petroșani

Municipiul Petroșani ar putea găzdui competiții de talie internațională. Dacă planurile Clubului Sportiv Școlar se vor concretiza, aici ar putea fi organizate jocurile olimpice ale tineretului.

CN_BOB_o

 „Am înregistrat la Compania Națională de Investiții o notă de fundamentare a nostră, a celor de la CSȘ Petroșani, dar și a Federației Română de bob-sanie. Este vorba despre o pârtie de bob de una și două persoane, sanie și scheleton. Ar fi singura din țară, iar ca pârtie artificială, ar fi singura din jurul nostru. Mai sunt în Austria, Germania și Lituania. Este vorba de o pârtie de 750 de metri, unde se vor desfășura competiții până la nivelul Jocurilor olimpice ale tineretului și festivalul olimpic al tineretului european. Ultima competiție a fost una intenațională pe role, de la care sportivii noștri s-au întors luni, din Germania, și cel mai bun loc a fost locul 10, iar la echipe locul IV, în situația în care din 10, vreo 9 sunt nemți, un austriac și noi”, a declarat  Zoltan Toth, director CSȘ Petroșani.

Pârtia ar urma să fie realizată în zona Brădet, iar în cazul în care zona nu se pretează proiectul ar putea fi mutat în Parâng.

[slideshow_deploy id=’33107′]