Falimentarea CEH înseamnă falimentarea SNÎMVJ

Funcționarea Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului este DIRECT dependentă de funcționarea Complexului Energetic Hunedoara. Dacă CEH se va închide, SNÎMVJ nu va mai avea cui să își vândă cărbunele, drept pentru care se va închide.

minerii-romani-protesteaza-ca-trebuie-sa-si-aduc-sapele-de-acasa-64-body-image-1433508157

“Există un risc maxim ca activitatea minieră din Valea Jiului să se blocheze în perioada următoare pentru că am avut deja un prim semnal de alarmă vizavi de plata chenzinei a doua, în 17 mai când am avut problemele la SNÎMVJ că nu se puteau plăti salariile. Sunt de mult timp problemele de genul acesta. Întotdeauna în zilele de plată s-au plătit cu presiuni, cu telefoane pentru că suntem la un pas de blocaj financiar. Deja am ajuns în situaţia în care să se întârzie salariile două zile. E un semnal de alarmă foarte mare”, a declarat Laszlo Domokos, preşedintele Sindicatului Huila.

Un eventual faliment al Complexului Energetic Hunedoara ar falimenta întreaga Vale a Jiului, plecând de la salariaţii celor două companii miniere şi până la pensionari şi agenţi economici.

[slideshow_deploy id=’33106′]