Când legea nu contează. Ilie Păducel recunoaște, fără să clipească, că a făcut trafic de influență!

 
 Primarul în exercițiu al Petrilei, Ilie Păducel –cel care candidează pentru încă un mandat – recunoaște senin că a făcut trafic de influență. Mai mult, indirect, Păducel vorbește despre implicarea politicului – din care face parte și el! – în problemele economice ale Complexului Energetic Hunedoara, care s-a prăbușit și din cauza acestor presiuni și ingerințe.
20140908_085843
Într-o conferință de presă desfășurată la Aninoasa de PNL, partid din care facea parte nu de mult și Ilie Păducel, primarul Petrilei a povestit senin cum a făcut trafic de influență. E drept, motivația ar fi fost una cât se poate de nobilă, adică să dea de lucru tinerilor de pe raza orașului Petrila. Și, cum investitorii nu s-au înghesuit la porțile administrației păstorite de fostul secretar PCR, iar puținii care au venit au plecat dezamăgiți de lipsa de implicare, nu mai rămânea decât Complexul Energetic Hunedoara, entitatea economică prăbușită sub afacerile clientelare și interesele politice.  
„Eu cunosc foarte bine, din interior, cum se pune problema în PSD față de Valea Jiului. Cunosc la fel de bine cum oamenii din conducerea PSD nu au făcut nimic pentru oamenii din această comunitate care le-a acordat încredere, în afară de promisiuni fără acoperire. (…) Am insistat la domnul Laurențiu Nistor (n.r. președintele PSD Hunedoara) să fim sprijiniți cu angajări de tineri la mina Lonea. Nu s-a găsit, din păcate înțelegere. Ce să vă mai spun?”, a declarat Ilie Păducel, citat de ziarul Exclusiv.
Altfel spus, Ilie Păducel, deși ar trebui să fie apărătorul legalității, se duce la un președinte de partid – până la urmă nici nu contează care este acesta – ca să angajeze oameni la o societate ce ar trebui să fie degrevată de interesele vreunui partid, iar parcursul ei economc ar trebui să fie guvernat doar de principii economice solide, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. După cum se știe, angajările pot fi făcute doar prin concurs și nu la voia întâmplării, prin intervenția unui politician aflat vremelnic într-o funcție oarecare, dar acest lucru pare să nu conteze pentru primarul Ilie Păducel.
De precizat că, în ultimii ani, Complexul Energetic Hunedoara a organizat concurs pe mai multe posturi scoase la concurs și chiar și așa a ajuns în instanță pentru unele presupuse abateri de la normele legale la stabilirea condițiilor. Întrebarea este ce s-ar fi întâmplat dacă angajările s-ar fi făcut prin intermediul vreunui șef de partid, la insistențele edilului petrilean? Cine ar fi plătit „oalele sparte”?
[slideshow_deploy id=’19869′]