Pompierii din Petroșani lucrează de zor în localitățile inundate din zona Pui  

Militarii din cadrul Detașamentului Petroșani intervin la această oră în cele două localități din zona comunei Pui, inundate astăzi, în urma unor ploi torențiale.

IMG-20160531-WA0005

În satul Galați, pompierii petroșăneni intervin cu motopompe la scoaterea apei și a mâlului din 12 fântâni și șase beciuri.

O rupere de nori a provocat dezastru și în localitatea Ohaba Ponor, zece gospodării fiind inundate iar culturile agricole distruse în mare parte. Viitura a fost atât de puternică încât a scos cartofii plantați de localnici în câmp. Pompierii din Petroșani și Baru Mare se luptă să scoată apa din casele oamenilor, însă misiunea lor a fost extrem de dificilă.”Zece gospodării au fost afectate iar una foarte tare, în sensul că apa și nămolul au fost de circa un metru în locuință. Noi am acționăm cu trei motopompe, o autospecială de apă, 18 subofițeri și un ofițer, dar a dat încă o ploaie și apa a crescut din nou”, a declarat comandatul Detașamentului de Pompieri Petroșani, Adrian Avram. La acestă oră, cele două localități nu mai sunt amenințate de viituri dar pompierii încă mai au de lucru.

IMG-20160531-WA0002

[slideshow_deploy id=’17636′]