Contestaţie admisă. PND  Petroşani a obţinut reluarea procedurii de completare a birourilor electorale

Reprezentanţii Partidului Naţional Democrat (PND) au formulat contestaţie la Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale nr. 6 Petroşani, după ce s-au trezit lăsaţi pe dinafară, după etapa a II-a de completare a birourilor. Contestaţia a fost analizată şi ulterior admisă, aşa că această etapă trebuie reluată la Petroşani.
 00114202_large-1440x564_c
Potrivit deciziei Biroului Electoral de Circumspripţie Petroşani, s-a constatat că „în mod eronat, cu prilejul completării birourilor electorale ale secţiilor de votare în etapa a II-a, au fost avute în vedere toate partidele politice, alianţele politice şi alianţele electorale care participă la alegeri în circumscripţia electorala nr. 6, adică atât cele parlamentare, cât şi cele neparlamentare, fiind astfel încălcate dispoziţiile legale”. Potrivit legislaţiei, în etapa a II-a ar fi trebuit avute în vedere doar partidele politice, alianţele politice ori alianţele electorale neparlamentare care s-au înscris în cursa electorală, în ordinea descrescătoare a numărului de candidaţi propuşi pentru funcţiile de consilier judeţean, consilier local şi pentru cea de primar. Şi, pentru că s-a procedat în mod eronat, la etaba a II-a de completare a birourilor electorale din secţiile de votare au fost desemnaţi greşit câte un membru de al PSD şi unul de la PNL, care, fiind partide politice parlamentare nu erau îndreptăţite să particie decât la prima etapă, în detrimentul PND şi PMP.
În consecinţă, reprezentanţii BEC Petroşani au dispus refacerea etapei a II-a de completare a birourilor electorale din secţiile de votare.
[slideshow_deploy id=’13835′]