Sentință definitivă în procesul dintre șefii CNH și Curtea de Conturi

Niciunul dintre recursurile formulate în procesul dintre foştii şefi ai Companiei Naţionale a Huilei şi Curtea de Conturi nu a fost admis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
ceh
 Magistraţii de la Curtea Supremă au respins toate recursurile formulate în procesul dintre foştii şefi ai CNH şi Curtea de Conturi, menţinând astfel sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia. „Respinge excepţiile nulităţii recursului declarat de Curtea de Conturi a României formulate de intimaţii intervenienţi Jujan Constantin, Popescu Verginica, Stoicescu Mihail, Dragoescu Petru, Nicolescu Cristian şi Jurca Ştefan Adrian şi de recurenta – reclamantă Compania Naţională a Huilei SA Petroşani. Respinge recursurile declarate de Compania Naţională a Huilei S.A. Petroşani prin Expert Insolvenţă SPRL, Curtea de Conturi a României şi Zamfir Dacian Narcis împotriva Sentinţei nr. 169 din 28 septembrie 2015 a Curţii de Apel Alba-Iulia – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondate”, este decizia magistraţilor, care este irevocabilă.
De precizat că, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dosarul a ajuns după ce Curtea de Apel Alba Iulia a admis, în parte, acţiunea formulată de reclamanta C.N.H. SA, prin lichidatorul judiciar Expert Insolvenţă, în contradictoriu cu reprezentanţii Curţii de Conturi a României. De asemenea, instanţa de judecată a admis, în parte, cererea de intervenţie accesorie formulată de Jujan Constantin, Popescu Verginica, Stoicescu Mihail, Drăgoescu Petru, Nicolescu Cristian, Zamfir Dacian Narcis şi Jurca Ştefan Adrian. „Anulează în parte Încheierea nr. 129/11.10.2012 emisă de C.C.R. şi pct. II, subpunctele 1 – integral, 6 – integral, 7 – integral şi 9 – în ceea ce priveşte intrarea în legalitate şi recuperarea prejudiciului rezultat din efecuarea serviciilor de curăţenie, acceptate la plată la nivelul sucursalelor, în condiţiile în care au fost facturate pentru suprafeţe care nu fac obiectul contractului şi în ceea ce priveşte intrarea în legalitate şi recuperarea prejudiciului rezultat din efecuarea serviciilor de curăţenie zilnică decontate la nivelul tarifului aplicat pentru curăţenia generală din Decizia nr. 17/07.08.2012 emisă de C.C.R. – Departamentul IV, precum şi menţiunile corespunzătoare subpunctelor anulate cuprinse în raportul de control nr. 100381/16.07.2012, emis de C.C.R. – Departamentul IV Menţine în rest actele atacate. Respinge celelalte cereri, ca neîntemeiate. Obligă pârâta să plătească reclamantei suma de 12.620 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Respinge cererea intervenienţilor accesorii privind acordarea cheltuielilor de judecată”, a fost decizia Curţii de Apel Alba Iulia. Parctic, foştii directori ai CNH au scăpat de achitarea sumei calculate ca prejudiciu pentru vânzarea la un preţ prea mic a huilei, de serviciile de curăţeni, dar şi de sumele acordate drept burse. Trebuie, în schimb, să achite diferenţele calculate pentru spălarea echipamentului minier, asta deşi fosta conducere a CNH a precizat la momentul controlului că există diferenţe clare între salopetele curate şi cele murdare. Practic, raportul Curţii de Conturi se referã strict la cantitãţile de echipament care a fost acceptat la plată.  În timp ce la spălat merge echipamentul murdar, plin de noro şi ud la spãlat, la control a fost cântărit echipamentul uscat.
[slideshow_deploy id=’34454′]


(Următoarea știre) »