Maraton pentru bunicii Văii JIului

Acţiunea va avea loc miercuri, 8 iunie, la Bazinul Didactic din Petroşani începând cu ora 9.00 dimineaţa și este organizată de cunoscutul sportiv Avram Iancu. 
avram-iancu-inotator-1-465x390
Dorinţa lui Avram Iancu de implicare, de ajutorare, s-a născut în urma unei vizite făcute la singurul centru de îngrijire pentru bătrâni din Petroşani, instituţie înfiinţată prin grija părintelui Gabriel Bulf. „În momentele petrecute printre bătrâni, m-au încercat simţiri deosebite şi am înţeles necesitatea ajutorului de care aceştia au nevoie. Am realizat faptul că azi mă uit eu la ei dar că mâine alţi tineri se vor uita la mine, la tine, la neputinţa noastră de viitori bătrâni, bunici şi străbunici. În acel moment am simţit o mare dorinţă de a face ceva pentru ei şi, am luat decizia de a sacrifica o zi de concediu şi de a înota pentru ei, în mod caritabil, 12 ore fără întrerupere. Aşadar, miercuri 8 iunie, de la ora 9, voi începe maratonul acvatic dedicat lor, la Bazinul Didactic din Petroşani. Efortul meu va începe în primul minut al programului de funcţionare, ora 9, şi se va termina în ultimul minut al aceluiaşi program, ora 21. Pe tot parcursul zilei, oricine doreşte să asiste la o parte din efortul meu, este binevenit”,a  precizat Avram Iancu. Toţi cei care vor să îi ajute pe bunici pot să doneze bani, astfel încât persoanele de vârsta a treia îngrijite la acest centru pentru bătrâni să poată beneficia de cea mai bună îngrijire.Puteţi face acest lucru fie în mod direct la bazin, unde un voluntar al Crucii Roşii Petroşani, împreună cu un coleg de la echipa AS Bike & Run Petroşani, vor colecta sumele de bani şi vă vor trece într-un registru special conceput pentru acest moment. Pentru cei de la distanţă, care nu pot să vină la bazin dar care doresc să doneze sume de bani, o pot face în contul Asociaţiei „Bunicii Văii Jiului”, deschis la BRD Petroşani, RO65 BRDE 220 SV 68069742200, cu menţiunea „pentru maratonul acvatic”, reprezentant, Bulf Gabriel. Părintele Gabriel Bulf, ne va face cunoscute sumele de bani strânse şi destinaţia lor. Aşadar, haideţi să punem mână de la mână şi să ajutăm singura instituţie din Petroşani care are grijă de bunicii noştri”, a mai spus cunoscutul sportive petroşănean.
Avram Marius Iancu este bibliotecar la Biblioteca Municipală din Petroşani, este căsătorit şi are trei fetiţe, dar a ajuns cunoscut după ce a încercat să tarverseze înot, fără costum de neopren, Canalul Mânecii.
[slideshow_deploy id=’27028′]