Fost şef al Gărzii de Mediu Hunedoara, reţinut de DNA

Voichiţa Joian, fost şef al Gărzii de Mediu Hunedoara şi actualmente comisar în cadrul instituţiei de mediu a fost reţinută de DNA, iar apoi magistraţii Tribunalului Alba au dispus arestarea preventivă a ei pe 30 de zile. Aceasta este acuzată de luare de mită.

646x404

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: În data de 30 mai 2016, inculpata Joian Voichița, în calitate de comisar în cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Hunedoara, a pretins de la administratorul unei societăți comerciale (martor denunțător în cauză), suma de 1.000 lei.
Suma respectivă de bani a fost pretinsă în legătură cu atribuțiile de serviciu, vizând un control efectuat de inculpată la societatea omului de afaceri, la data de 03 februarie 2016, finalizat fără să fie aplicată nicio sancțiune.
La data de 01 iunie 2016 inculpata Joian Voichița a fost surprinsă în flagrant de către procurorii anticorupție după ce a primit de la martorul denunțător suma de 1.000 lei, banii fiind găsiți asupra acesteia.

Inculpatei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
Joian Voichița a fost prezentată Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă, instanța dispunând arestarea preventivă a inculpatei pe o perioadă de 30 zile.

[slideshow_deploy id=’17217′]