Cererea de abținere nu a blocat cauza. Dosarul în care este implicată firma deputatului Carmen Hărău are un nou judecător

Un alt judecător va tranșa procesul dintre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş şi Proserv Hunedoara, firma familiei deputatului Carmen Hărău, după ce judecătorul Ioan Drăgan a formulat cerere de abţinere.

Carmen-Harau
 
Dosarul se va judeca pe data de 8 septembrie, iar până atunci, părţile, adică ProServ Hunedoara şi DGASPC Timiş trebuie să depună, potrivit dispoziţiei instanţei de judecată, „întreaga documentaţie întocmită şi care are legătură cu soluţionarea cauzei, documentele justificative întocmite pentru lucrări suplimentare şi orice alte probe pe care le consideră necesare”.
De precizat că soluţionarea dosaruluia  fost amânată, încă de la primul termen de judecată, de cererea de absţinere formulată de judecătorul care a desemnat şi administratorul judiciar în dosarul insolvenţei Complexului Energetic Hunedoara, Ioan Drăgan.
Procesul a demarat prin 2014, însă este departe de a se fi încheiat, asta după ce DGASPC Timiş – care pierduse iniţial la instaţa de fond – a obţintut o sentinţă favorabilă la Curtea de Apel Alba Iulia. PROSERV Hunedoara a câştigat licitaţia organizată de DGASPC Timiş pentru „Reabilitare Conac Sinersig – extindere – Centrul de Recuperare şi Reabilitare neuropsihiatrica Sinersig”. Numai că inspectorii Curţii de Conturi au stabilit că s-au făcut plăţi suplimentare nejustificate în valoare de aproape 400 de mii de lei, pe care autoritatea contractantă a fost obligată să le recupereze în instanţă. Acţiunea în justiţie a fost deschisă în 2014, când DGASPC Timiş a solicitat instanţei de judecată pronunțarea unei hotărâri prin care să se constate existența debitului în sumă de 390.244,02 lei reprezentând prejudiciu rezultat din lucrări de investiții, acceptate nejustificat la plată, recepționate și decontate în plus în contractul de lucrări.
În contrapartidă, Proserv a solicitat respingerea acțiunii reclamantei şi a introdus chiar şi o cerere reconvenţională, prin care  a solicitat pronunțarea unei hotărâri prin care să se dispună obligarea reclamantei-pârâte reconvențional la plata sumei de 279.508,17 lei reprezentând prejudiciu ce i-a fost cauzat constând în contravaloarea lucrărilor suplimentare executate la obiectivul „Reabilitare Conac Sinersig – Extindere – Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sinersig”. După analizarea dosarului, Tribunalul Hunedoara a  decis ” respingerea acţiunii în contencios administrativ formulată de reclamanta Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş împotriva pârâtei SC Proserv SA Hunedoara. Admite cererea reconvenţională formulată de pârâta-reclamantă reconvenţional SC Proserv SA Hunedoara împotriva reclamantei-pârâtă reconvenţional Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş şi în consecinţă: Obligă reclamanta-pârâtă reconvenţional Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş să plătească pârâtei-reclamantă reconvenţional SC Proserv SA Hunedoara suma de 279.508,17 lei reprezentând contravaloarea lucrărilor executate suplimentar şi neachitată. Decizia a fost atacată de reprezentanţii DGASPC Timiş la Curtea de Apel Alba Iulia care, în data de 19 februarie au dispus: „admiterea recursul declarat de pârâta Direcţia Generală de Asistenţa Socială şi Protecţia Copilului Timiş împotriva sentintei nr. 313/CA/12 03 2015 pronunţată de Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Hunedoara . Casează sentinţa atacată şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe”.
Dosarul s-a întors la Tribunalul Hunedoara, iar judecata propriu – zisă va demara în daza de 8 septembrie.
[slideshow_deploy id=’30675′]