Eroii martiri au fost comemorați la Lupeni

Comemorarea Eroilor care şi-au pierdut viaţa în războaie pe câmpul de luptă este celebrată în fiecare an, la 40 de zile după Sărbătoarea Paştelui, când Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Înăţarea Domnului.

lupeni3

La Cimitirul Eroilor din Lupeni, reprezentanții Administraţiei Publice Locale împreună cu Consiliul Local au organizat astăzi o serie de manifestări specifice,  închinate  comemorării eroilor martiri ai neamului românesc. Aici a avut loc un ceremonial de depunere de coroane din partea Primariei Lupeni şi a primarului în exercițiu Cornel Resmeriţă, a deputatului Cristian Resmeriţă (primarul ales al municipiului Lupeni), reprezentanți ai Consiliului Local Lupeni, ai Poliţiei Române, ai Jandarmeriei și ai partidelor politice.

lupeni2

Cu acest prilej, primarul Cornel Resmeriţă a rostit o alocuţiune în cinstea celor care au luptat pentru poporul român  şi un sobor de preoţi au săvârşit un Te Deum în cinstea celor care şi-au pierdut viaţa pe câmpul de luptă.

”Şi în acest an aducem un pios omagiu eroilor martiri care şi-au dat viaţa pe câmpurile de luptă pentru libertatea şi prosperitatea  poporului român. Este un moment în care ne cinstim eroii care si-au pierdut viața în razboaie dar și unul în care avem onoarea să îi sărbătorim pe  veteranii de război aflaţi printre noi”, a declarat deputatul Cristian Resmeriță, primarul ales al municipiului Lupeni.

lupeni1

La eveniment au mai participat veterani de război, urmaşi ai eroilor căzuţi in Revoluţia de la 1989, reprezentanţi ai administraţiei locale şi Consiliului Local Lupeni, membrii ai partidelor politice şi repezentanţi ai comunităţii locale.
[slideshow_deploy id=’17217′]