Vezi averile primarilor din Valea Jiului proaspăt aleşi în funcţie

Afaceri, depozite bancare, apartamente, case sau bijuterii. Aşa poate fi rezumată averea primarilor aleşi din Valea Jiului, care au ştiut, din câte se vede, să  agonisească şi să se pună la adăpost de grija zilei de mâine. Printre cei mai avuţi primari sunt Vasile Jurca (Petrila), Gheorghe Ile (Vulcan) şi Cristian Resmeriţă (Lupeni).
cap_1
Potrivit declaraţiei de avere depuse înainte de alegeri, proaspăt alesul primar al oraşului Petrila, Vasile Jurca are în proprietate, împreună cu familia, un tren intravialn, un teren agricol, un apartament, o casă, respectiv un spaţiu comercial/ de producţie. De asemenea, are două fonduri sociale la CAR, în valoare de 285.891 de lei, acţiuni la doup societăţi comerviale, dar şi datorii de 65.000 de lei.
În schimb, primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi (Petroşani) are împreună cu soţia, conform declaraţiei de avere, un teren intravilan, o casă, un apartament şi trei carduri de credit.
Gheorghe Ile (Vulcan) este unul dintre cei mai bogaţi aedili şi a investit înv colecţii de ceasuri, numismatică şi insigne, care depăşesc 150.000 de lei. Ile mai deţine 3 terenuri agricole, un apartament, două case, două  autoturisme, iar în 2015, pe lângă salariu şi pensie, a mai obţinut 60.000 de lei din vânzarea unui apartament.
Pentru Cristian Resmeriţă (Lupeni) un mare avantaj financiar par să fi fost botezurile, care i-au rotunjit serios veniturile, acesta adăugându-şi în cont 55.200 de lei şi 6.200 de euro. Resmeriţă mai are în proprietate un teren intravilan, două apartamente, o casă şi trei autoturisme. Anul trecut şi-a vândut ATV-ul, tranzacţie din care a cîştigat 5000 de lei, şi mai are două depozite bancare în valoare totală de 326.000 de lei şi încă 700 de lei în conturi.
Nici primarul Aninoasei, Nicolae Dunca, nu are motive de îngrijorare. Deţine 8 terenuri, trei case, trei spaţii comerciale, bijuterii în valoare de 8000 de euro şi u ceas de aur, dar are şi datorii de 89.500 de euro.
În ceea ce-l priveşte pe Dănuţ Buhăescu (Uricani), acesta deţine, potrivit celei mai recente declaraţii de avere, un teren intravilan, unul agricol, un apartament, o casă, un garaj şi un grajd. De asemenea, are 50.000 de lei într-un cont de asigurări de viaţă şi un depozit bancar de 12.736 de lei, la care se mai adaugă un depozit la termen pentru locuinţă de 11.636 de lei.
[slideshow_deploy id=’19661′]


« (Știre anterioară)