Începe examenul de bacalaureat

Absolvenţii de liceu intră în febra examenelor. Aceştia susţin, luni, 13 iunie prima probă din cadrul examenului maturităţii. Aceştia încep evaluările la competenţele lingvistice în limba română.

BAC2014

Potrivit calendarului aprobat de MENCS, BACALAUREAT 2016 va debuta, în data de 13 iunie, cu proba de limba română – comunicare orală.
În perioada 30 mai – 3 iunie s-a desfăşurat etapa de înscriere a candidaţilor din seria curentă, cât şi din serii anterioare, pentru examenul de BACALAUREAT 2016, sesiunea iunie – iulie.

În această etapă sunt aşteptaţi să se prezinte la examen şi absolvenţii de liceu din seriile anterioare, dar care nu au promovat examenul maturităţii.

Potrivit calendarului aprobat de MENCS, examenul de bacalaureat 2016 va debuta, în data de 13 iunie, cu proba de limba română – comunicare orală. Proba de limba maternă – comunicare orală, va avea loc în perioada 15-17 iunie. Între 21-24 iunie se va desfăşura proba de evaluare a competenţelor digitale, urmată, între 27 iunie şi 1 iulie, de proba la limba străină – comunicare orală. Probele scrise vor începe pe data de 4 iulie, astfel: 4 iulie – Limba şi literatura română (proba E)a), 5 iulie – proba la Limba şi literatura maternă (proba E)b), 6 iulie – proba obligatorie a profilului (proba E)c), 8 iulie – proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d).
[slideshow_deploy id=’27126′]