Se opun disponibilizărilor fără compensații

Membrii Ligii Sindicatelor Pensionarilor Minieri Valea Jiului cer ca ortacii disponibilizați de Complexul Energetic Hunedoara să primească sumele compensatorii care le sunt cuvenite prin Contractul colectiv de muncă, chiar dacă documentul a fost denunțat de administrație.

mineri-bani

„Guvernul ar trebui să se implice în ajutorarea acestor oameni, mulți dintre ei cu mulți ani de muncă în condiții extrem de grele, în subteran. Acești oameni așteaptă o compensație și este și normal să o primească la fel ca și cei care au părăsit sistemul în trecut. Complexul Energetic Hunedoara spune că nu are bani de plăți comensatorii, dar asta nu este problema angajatului ci a statului. Compania este a statului și de la București trebuie să se decidă în favoarea oamenilor. Și de aceea cerem și noi implicarea miniștrilor tehnocrați în acestă situație”, a declarat secretarul Ligii Sindicatelor Pensionarilor Minieri Valea Jiului, Paul David.

Potrivit unei notificări trimise către sindicate, CEH ar urma să reducă personalul la termocentrale, de unde ar urma să plece 539 de angajați iar de la minele de cărbune vor fi disponibilizați 301 salariați. Cei care vor pleca din sistem ar urma să beneficieze doar de venitul de completare a șomajului, care se acordă pentru o perioadă de doi ani. 
[slideshow_deploy id=’30675′]


(Următoarea știre) »