Actorii adolescenți din Cluj au câștigat trofeul festivalului de teatru de la Petroșani

A patra ediție consecutivă a festivalului de teatru dedicat adolescenților a a dus la Petroșani câteva inedite dar extrem de talentate trupe de teatru formate din elevi ai unor instituții de învățământ din Valea Jiului, dar și din Cluj, Târgoviște, Roman și Panciu într-o gală artistică apreciată de participanții la cele 6 piese de teatru puse înscenă la Teatrul ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani.

teatru

Întrecerea tinerilor actori a prilehjuit publicului din Valea Jiului întâlnirea cu câteva dintre piesele de referință ale teatrului românesc, de la ”Gaițele” – piesa lui Alendaru Kirițescu, jucată de Trupa de teatru ”After Hours” din Târgoviște la ”Omul pubelă” de Matei Vișniec, piesă jucată de trupa ”Absolut” din Petroșani sau ”Cabaretul cuvintelor” după Matei Vișniec, piesă pusă în scenă de trupa de teatru ”Gong” din Roman ori ”Preșul” de Ion Băieșu, piesă jucată de actorii trupei ”Odiseu” din Târgoviște. La fel de apreciate s-au dovedit a fi spectacolele jucate de trupa de teatru ”Protha” din Panciu (”Oscar și Tarti Roz” de Eric Schmidtt) sau ”Future Acting” din Cluj Napoca (”Pisica verde” de Elise Wilk).

Aceasta din urmă este, de altfel și câștigătoarea festivalului de teatru ”Festivalul Vostru, al Adolescenților” de la Petroșani – ediția a IV-a, premiată astăzi în gadrul galei festivalului. Premiul a fost înmânat chiar de către primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi.

teatru2”Merită să recunoaștem deschis că domnișoara Nicoleta Bolcă, directoarea teatrului nostru, este consecventă și ambițioasă în proiectele dedicate tinerilor. Dacă acest festival de teatru pentru adolescenți a fost în primele sale ediții unul cu reprezentare zonală, gradat, a cucerit din ce în ce mai multe puncte de pe harta artei teatrale adolescentine din țară. Un lucru este cert. Teatrul pentru și cu adolescenți are o savoare extraordinară, pe care personal o gust cu mare plăcere la fiecare ediție. Premiul cel mare a plecat la Cluj, dar aplauzele noastre merită împărțite tuturor adolescenților și coordonatorilor acestora, pentru pofta de a aduce pe scenă, personaje minunate din lumea plină de culoare și pasiune a teatrului. Felicit toți tinerii actori, pe coordonatorii acestora iar domnișoarei Nicoleta Bolcă îi mulțumesc încă o dată pentru că păstrează vie Lumina Artei Teatrale la Petroșani”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Inițiatorul acestui proiect, actrița Nicoleta Bolcă, directorul teatrului din Petroșani, apreciază la rândul ei că acest festival își câștigă, cu fiecare ediție, un loc în elita teatrului pentru adolescenți din România. Nicoleta Bolcă spune că tinerii actori ai teatrului ”Future Acting” din Cluj Napoca merită felicitări pentru Marele Premiu adjudecat la Petroșani, la fel cu toate trupele de teatru prezente merită din plin aprecierea și aplauzele de care au avut parte la fiecare reprezentație. Directorul teatului din Petroșani mai spune că mulțumiri pentru reușita acestui festival li se cuvin și actorilor care coorodnează trupele de teatru pentru adolesceți, dar și autorităților locale și județene care au susținut organziarea acestui inedit eveniment cultural în Valea Jiului.

[slideshow_deploy id=’19869′]