Mircia Muntean – 6 ani de închisoare cu executare!

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat la 2 ani de închioare pe deputatul Mircia Muntean pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, i s-a revocat suspendarea executării pedepsei de patru ani de închisoare primită de Mircia Muntean în dosarul de abuz în serviciu.
 697e82c7a32c615a06d8f94ed228f749
În consecință, proaspăt alesul primar al Devei are de executat 6 ani de închioare  și, în plus, nu are dreptul de a fi ales în autorități publice sau funcții publice și nici dreptul de a ocupa o funcție care implica exercițiul autorității de sta.
Procesul s-a judecat la curtea supremă deoarece Mircia Muntean are calitatea de deputat, aceeaşi pe care o avea şi la data comiterii incidentului ce i-a adus acest nou dosar penal. Procurorii de pe lângă Parchetul ÎCCJ au stabilit că: „la data de 30 octombrie 2014, organele de poliție din cadrul Municipiului Deva au fost sesizate cu privire la faptul că, în zonă aflată în intersecția semaforizată dintre str. Zarandului și str. Mihai Viteazu, pe banda 1 de circulație a sensului de mers Sibiu — Arad, s-a produs un eveniment rutier în care au fost implicate mai multe autoturisme, dintre care unul era condus de inculpatul Muntean Mircia, fost primar al municipiului Deva. Din probele administrate în cauză a reieșit că inculpatul, aflat în stare de ebrietate, a intrat în coliziune cu vehiculele aflate în staționare la culoarea roșie a semaforului, venind din spatele acestora și nereușind să oprească la timp autoturismul la volanul căruia se afla, ulterior îndepărtându-se de zona accidentului. Inculpatul a fost descoperit, după circa 20 de minute, încercând să escaladeze un gard împrejmuitor din apropiere și dus la locul accidentului de către un polițist”. Analizele toxicologice au arătat că deputatul, care are calitate de inculpat în acest dosar penal, consumase băuturi alcoolice, având o alcoolemie de 1,30 gr la mie la prima probă de sânge recoltată, respectiv 1,10 gr la mie la cea de-a doua probă. Potrivit legislaţiei în vigoare, s-a dispus recalcularea valorii alcoolemiei inculpatului la momentul depistării în trafic, imediat după producerea accidentului, respectiv orele 18:30, în data de 30 octombrie 2014. Astfel, prin raportul de expertiză medico-legal al I.M.L. Timișoara din data de 18 martie 2015, prin interpretarea retroactivă a alcoolemiei s-a concluzionat că „la data de 30 octombrie 2014, la ora 18:30, inculpatul Muntean Mircia era în eliminare și ar fi putut avea o alcoolemie teoretică de aproximativ 1,80 gr la mie”. „Actul medico-legal mai menționează că s-a constatat o neconcordanță între alcoolemia teoretică rezultată din datele de consum și valorile certe stabilite la analiză, neconcordanță ce denotă un consum real de băuturi alcoolice mai mare decât cel declarat„, au susţinut anchetatorii. Pe de altă parte, procurorii au decis clasarea cauzei cu privire la comiterea de către Mircia Muntean a infracțiunii de părăsire a locului accidentului şi asta pentru că s-au produs doar pagube materiale.
[slideshow_deploy id=’20328′]