Unde se ascunde Alin Simota?

Fostul consilier județean Alin Simota, din Petroșani, a fost dat în urmărire națională și în consemn la frontieră după ce Tribunalul Hunedoara, în ianuarie 2016, a hotărât că acesta trebuie să se întoarcă în detenție și să-și finalizeze condamnarea la doi ani de închisoare pe care a primit-o în anul 2014 pentru conflict de interese.

După pronunțarea sentinței Tribunalului Hunedoara, Simota nu a fost găsit acasă și nici în alte locuri de către polițiștii hunedoreni, motiv pentru care a fost dat în urmărire națională și internațională. Aproape jumătate de an s-a speculat că Alin Simota se ascunde într-o țară din America Latină, care nu are acord de extrădare cu țara noastră. Totuși, apropiații afeceristului spun că s-ar ascunde tocmai în Dubai și încă ține legătura cu cei din țară și cu avocații săi care-l reprezintă în procesele aflate pe rol. Simota ar fi început demersurile pentru rezidența EAU. Practic, prin înfiinţarea unei societăţi proprii într-o zonă liberă EAU, Alin Simota poate primi viză de investitor pe 3 ani.

Viza poate fi prelungită după această perioadă, ori are posibilitatea să nu părăsească ţara și atunci viza nu expiră. Emiratele Arabe Unite nu are acord de extrădare cu țara noastră decât în cazuri de crimă, trafic de arme sau droguri, iar Simota nu are condamnări pentru asemenea infracțiuni. Controversatul afacerist a fost condamnat în anul 2014 la doi ani de închisoare pentru conflict de interese, deoarece în perioada în care a fost consilier județean (2008-2012) firma la care era administrator a derulat afaceri cu Consiliul Județean Hunedoara. Ulterior a mai primit o altă condamnare și are pe rolul instanțelor o serie de dosare penale, cel mai renumit fiind instrumentat de DIICOT, pentru crimă organizată și infracțiuni cu violență.

 

[slideshow_deploy id=’30675′]



(Următoarea știre) »