Sunt şanse ca apa meteorică să fie scoasă din facturile populaţiei!

Apa meteorică a fost agent electoral pentru scurtinul din data de 5 iunie, iar o serie de candidaţi a folosit această temă pentru atragerea a cât mai multe voturi.
apa-serv-foto
Degetul s-îndreptat spre operatorul de apă şi canal din Valea Jiului, ApaServ Valea Jiului SA, însă reprezentanţii societăţii au preferat să aştepte să treacă perioada alegerilor, pentru a nu fi acuzaţi de partizanat sau jocuri de culise.
„Acum, că au trecut alegerile, pot să vă spun că analizăm posibilitatea ca persoanele fizice să poată fi scutite de plata apei meteorice. Se fac analize împreună cu acţionariatul, se analizează posibilităţile legale, ulterior rezultatele acestor analize vor fi prezentate acţionariatului pentru ca în cel mai scurt timp, probabil până la 1 septembrie, să luăm cele mai bune măsuri pentru oameni”, a explicat directorul SC Apa Serv Valea Jiului SA, Costel Avram.
Problema este puţin încurcată în Valea Jiului din cauză că aici există un sistem de canalizare mixt și nu unul diferențiat pentru canalizarea apelor menajere, respectiv pentru evacuarea apelor pluviale. Din acest motiv costurile  de colectare, transport și epurare a apelor pluviale se regăsec pe facturile abonaţilor, aşa cum se întâmplă şi în alte localităţi din ţară. Avram spune că sunt şanse foarte mari ca aceasta să fie scoasă de pe factura persoanelor fizice, însă trebuie să găsită soluţia legală împreună cu unităţile administrativ teritoriale, care sunt acţionare ale societăţii de interes public.
Cât privește costul acestui serviciu, în valoarea integrată a facturii acesta este unul extreme de mic, iar Apa Serv încasează annual de la persoanele fizice aproximativ 600.000 de lei. De precizat că întreaga cantitate de apă pluvială care se regăsește pe facturile emise de Apa Serv este stabilită în baza cifrelor comunicate oficial de Administrația Națională de Meteorologie, cu care operatorul de apă din Valea Jiului are încheiat un contract de servicii de acest tip.  Costul pentru evacuarea unui metru cub de apă meteorică facturat de Apa Serv este de 0,92 lei + TVA.
 [slideshow_deploy id=’19869′]