„Visul unui Pion” a atras 33 de şahişti din Valea Jiului

 
Sâmbătă, 11 iunie 2016, în organizarea Clubului de Şah „Mediator” (antrenor Mihai Partenie), la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara a avut loc prima ediţie a concursului de şah rapid pentru copii şi juniori „Visul unui pion”.
sah 1
Au participat  175 de copii de la cluburile de şah din Arad, Timişoara, Giarmata Vii, Reşiţa, Pecica, Sînandrei, Dumbrăviţa, Sînnicolau Mare, Teiuş, Dudeştii Noi, Jimbolia, Deva, Petroşani şi Vulcan – grupaţi pe trei categorii de concurs:
A.       5-8 ani (51 sportivi),
B.        9-14 ani (104 sportivi, dar premierea s-a făcut separat pe grupele 10, 12 şi 14 ani),
C.       15-20 ani (20 sportivi).
„Ostilităţile” s-au desfăşurat pe durata a 7 runde în sistem elveţian, 15 minute timp de gândire pentru fiecare jucător.
Graţie sprijinului oferit de Primăria Municipiului Vulcan şi a domnului Costel Avram, directorul Apa Serv, Secţia de şah a CS Vulcan a participat la această competiţie cu 22 sportivi însoţiţi de 9 părinţi şi de preşedintele secţiei, Dorel Şchiopu.
sah 2
Un loc aparte în cadrul acestei delegaţii l-au avut cei 6 membri ai echipei a doua de fotbal care funcţionează în cadrul Secţiei de Şah de la Vulcan. Sâmbătă, 4 iunie, pe terenul Şcolii Gimnaziale nr. 6 Vulcan a avut loc un turneu de mini-fotbal (echipa de 6) la care au participat două echipe din cartierul Dallas şi două echipe de fotbal ale Secţiei de Şah a CS Vulcan. Această excursie a constituit premiul oferit şahiştilor – fotbalişti pentru Locul II ocupat la turneul respectiv, turneu la care Dallasul a ocupat locurile I şi III.
La concursul de la Timişoara, din Valea Jiului au mai participat şi 11  şahişti din Petroşani alături de antrenorul Alin Apostu.
sah 3
Cele mai bune rezultate ale copiilor din Valea Jiului au fost obţinute de: Oana Şchiopu (locul I – Fete 10 ani), Andreea Albescu (locul II – Fete 10 ani), Isabela Drăghici (locul III – Fete 8 ani), David Rădoi (locul III – Băieţi 6 ani), Gabriela Cristocea (locul III – Fete 18 ani), Raul Gircsis (locul VII – Băieţi 12 ani) şi Codruţ Toma (locul VII – Băieţi 8 ani).
sah 6
După acest turneu foarte solicitant, copiii s-au relaxat aproape două ore în minunatul  Parc al Copiilor din apropierea UMF, pe malul râului Bega. Au avut serioase dificultăţi în alegerea obiectelor de joacă: trenuleţ electric, tobogane, piramida de funii, hamace, şah gigant, carturi, trasee cu obstacole, trambuline, căsuţe în copaci şi multe altele. Pe scurt: s-au distrat de minune! Atât de bine că, atunci când au fost încolonaţi pentru întoarcerea la microbuze, spre amuzamentul celor din jur, au început să protesteze în cor, scandând „Nu vrem acasă!”
Protest care le-a fost permis doar foarte puţin timp, pentru că ne aştepta un drum destul de lung spre casă.
sah 10
[slideshow_deploy id=’19869′]