Vochițoiu susține că Alianța merge mai departe, dar negociază și cu PSD pentru un post de parlamentar

 
Alianţa pentru Hunedoara nu a reuşit să obţină numărul de voturi necesar pentru a accede în Consiliul Judeţean Hunedoara. Fiind vorba despre o asociere de cel puţin două partide, pe lângă independenţii, asociaţiile sau ONG-urile care ar fi aderat la această construcţie, AHD avea nevoie de 7% din numărul de voturi valabil exprimate. A reuşit totuşi să se situeze pe poziţia a treia în preferinţe electoratului şi sunt localităţi în care alianţa are şi reprezentare în consiliile locale.
vochi
 Haralambie Vochiţoiu, cel care a creat acest concept, spune că AHD merge mai departe, fără însă să existe vreo certitudine că va fi proiectul pe care se va miza la alegerile parlamentare. „S-a dovedit că apetenţa pentru alianţe civice cetăţeneşti există, această alianţă clasându-se pe locul trei la vot politic în judeţul Hunedoara, după partidele cu vechime, PSD – PNL. Pe locul III a venit Alianţa pentru Hunedoara, în faţa tuturor celorlalte partide, iar asta dovedeşte că există apetenţă la electorat şi, pe de altă parte, că această Alianţă pentru Hunedoara a fost constituită din oameni cu priză la public şi asta mă face că mă gândesc că putem merge mai departe.
Oricum obiectivele pe care ni le-am propus şi despre care am discutat nu vor rămâne vorbe în vânt şi vom continua să facem lobby prin consilierii locali care au fost aleşi, dar şi prin mine, ca senator al României, precum şi prin alte pârghii pe care le avem la dispoziţie. La acest moment, însă, nu pot să mă exprim dacă Alianţa va participa la alegerile din această toamnă. E prematur să spun asta, dar este înregistrată la OSIM timp de 10 ani, acest concept îmi aparţine, sunt titularul acestei denumiri şi cred că vom face lucruri bune în continuare. Vreau să spun că am cunoscut oameni interesanţi cel puţin şi importanţi pe care altfel nu i-aş fi întâlnit dacă nu am fi constituit această Alianţă”,a  declarat Haralambie Vochiţoiu.
Vochiţoiu a ajuns în Senat ca şi candidat al PPDD, dar mai apoi a trecut la UNPR, partid pe care îl conduce la nivel judeţean. Chiar dacă la această oră coaliţia PSD + UNPR nu mai există decât răzleţ, Haralambie Vochiţoiu este de părere că discuţiile dintre cele două partide vor continua, aşa cum s-a anunţat şi înainte de alegerile locale. Între timp, însă senatorul UNPR de Valea Jiului ia în calcul o nouă candidatură pentru Parlament chiar şi din partea PSD. „În urma alegerilor locale am rămas singurul parlamentar al Văii Jiului şi singurul senator de pe partea stângă. Personal, în acest moment sunt în discuţii şi cu familia, şi cu UNPR şi cu PSD pentru o candidatură. Sunt în faza de evaluare a acestei decizii”,a  explicat Vochiţoiu, referindu-se la faptul că deputaţii Laurenţiu Nistor, Cristian  Resmeriţă şi Mircia Muntean au renunţat la fotoliile de parlamentari pentru o carieră în administraţie, primul ca preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, iar ultimii doi ca primari ai Lupeniului, respectiv Devei.
[slideshow_deploy id=’19869′]