Monica Iacob – Ridzi a finalizat elaborarea unei lucrări ştiinţifice. Între timp, s-a recalificat

De un an şi trei luni de când se află în penitenciar, Monica Iacob – Ridzi a avut o activitate bogată. Pentru ea, instanţa a stabilit un regim semideschis de executare a pedepsei şi abia în luna februarie a acestui an i s-a permis să lucreze în interiorul penitenciarului, însă doar 6 ore pe zi.

 ridzi (1)
Potrivit informaţiilor oficiale, pe perioada executării pedepsei a avut o conduită bună şi a  fost recompensată de 6 ori până acum. Mai mult, pe timpul executării pedepsei a participat activ la toate activitățile educative din cadrul Penitenciarului Gherla, unde se află încarcerată, finalizând 39 de programe pentru care a acumulat până în prezent 524 credite. A finalizat şi elaborare unei lucrăriștiințifice cu titlul „Securitate și sănătate în muncă: O perspectivă legislativă evolutivă” și a promovat examenul la cursul de calificare de lucrător în pensiune agroturistică. De precizat că, din cauza afecţiunilor multiple de care suferă, până în luna ianuarie a acestui an a fost declarată inaptă muncă.
 
Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului pe vremea când era ministru al Tineretului şi se află încarcerată la penitenciarul Gherla. Recent, a solicitat modificarea regimului de executare a pedepsei din regim semideschis în regim deschis, dar Judecătoria Gherla a respins cererea, în ciuda faptului că infracțiunea pentru care este condamnată nu este o infracțiune din cele săvârșite cu violență, se află la prima confruntare cu legea penală și sistemul penitenciar, până în acest moment neavând nicio antecedență penală și nu prezintă un grad de risc.
[slideshow_deploy id=’19869′]