OPERAŢIUNILE DE ÎNDEPĂRTARE A EFECTELOR FENOMENELOR METEO PERICULOASE CONTINUĂ

 

Echipaje sporite de pompieri ale Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, Bihor, Gorj şi Alba au acţionat, ieri, pentru evacuarea apei din 11 case, 155 beciuri, 78 fântâni şi 47 de curţi din localităţile Peştişu Mare, Crişcior, Peştişu Mic, Deva, Simeria, Băiţa, Şoimuş, Cârjiţi şi Brad.

54

Peste 120 de pompieri au acţionat cu 47 motopompe în localităţile afectate de viituri şi scurgerile de pe versanţi sau ieşirea din matcă a pârâurilor, ei fiind sprijiniţi de 46 de jandarmi, dintre care 31 ai Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara.

În cursul nopţii două echipaje de pompieri au intervenit în sprijinul oamenilor din Peştişu Mare şi Crişcior realizând evacuarea, cu ajutorul motopompelor, a apei din case.

În această dimineaţă, peste 80 de pompieri s-au deplasat cu 16 motopompe în localităţile Peştişu Mare, Groş, Cristur, Crişcior şi Simeria unde execută, în continuare, misiuni de evacuare a apei şi sprijin al populaţiei pentru revenirea la starea de normalitate.

Totodată, cisterna Detaşamentului Deva, cu o capacitate de 6.000 litri, efectuează transporturi de apă potabilă în localităţile Sălişte şi Josani.

Pentru evitarea oricăror accidentări sau îmbolnăviri generate de efectele inundaţiilor Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al Judeţului Hunedoara vă recomandă:

           – Nu atingeţi echipamentele electrice dacă sunteţi ud sau dacă staţi în apă. Dacă aţi fost în contact cu apa provenită din inundaţii, curăţaţi-vă bine cu apă necontaminată şi săpun.

          – Depărtaţi-vă de liniile de tensiune căzute şi de cabluri electrice. Nu vă apropiaţi de zonele unde au căzut cabluri electrice şi anunţaţi autorităţile despre aceasta.

          – Dacă simţiţi miros de gaz sau auziţi un şuierat, aerisiţi locuinţa, părăsiţi clădirea rapid şi anunţaţi operatorul local de gaze naturale.

          – Curăţaţi şi dezinfectaţi toate obiectele care au fost în contact cu apa, pentru a evita îmbolnăvirea.

          – Consumaţi numai apă îmbuteliată.

[slideshow_deploy id=’17217′]