Un fost consilier luptă mai departe. Procesul Gării a ajuns în faza de apel

Din postura de simplu cetăţean, aşa cum a şi acţionat încă de la început, Viorel Pascu duce mai departe lupta cu CFR-ul pentru Gara din Petroşani şi Halta Lunca Jiului.

gara-735x400

A făcut apel la sentinţa pronunţată de Judecătoria Timişoara şi nu vrea decât ca instanţa de judecată să-i oblige pe cei de la CFR ca obiectivele menţionate să fie incluse într-un program de reabilitare, astfel încât acestea să fie aduse la un nivel decent din punct de vedere al condiţiilor pe care le oferă călătorilor.

„Chiar dacă nu mai sunt consilier în Consiliul Local al municipiului Petrosani, continui lupta pentru Gara Petroşani, astfel încât instituţiile statului să asigure în poarta de intrare în Valea Jiului, ceea ce  prin lege avem dreptul. Nu cer decât asigurarea condiţiilor decente de igienă şi sănătate publică, pe care anumite instituţii abilitate  recunosc că nu sunt asigurate”, a explicat Viorel Pascu.

Judecătoria Timişoara a respins acţiunea formulată de consilierul local Viorel Pascu pentru Gara din Petroşani, după ce a admis excepţia ridicată de CN CFR privind lipsa calităţii procesuale a acestuia..

Cererea de chemare în judecată a fost formulată în luna octombrie 2015 de Viorel Pascu în contradictoriu cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA- Sucursala Regionala CF Timişoara. La primul termen de judecată, cei de la CFR au invocat o excepţie, spunând că administraţia publică ar fi trebuit să dea în judecată şi nu Viorel Pascu, excepţie admisă de instanţă, asta deşi în răspunsul la întâmpinare înaintat instanţei a menţionat că acţionează în nume propriu, nu al Consiliului Local sau al administraţiei publice locale.

De precizat că Viorel Pascu a dat în judecată Compania Naţională CFR, prin Regionala CFR Timişoara, de care aparţine administrativ Staţia CF Călători Petroşani, după ce a înaintat mai multe petiţii celor care trebuie să ia măsuri, adică Regionala CFR Timişoara, însă răspunsurile primite nu au fost de natură să rezolve situaţia.

Viorel Pascu şi-a motivat acţiunea prin faptul că Staţia CF Călători Petroşani este „poarta” de intrare în Valea Jiului, o comunitate de 130.000 de locuitori, iar problemele nu sunt noi, la fel ca şi cele din Halta Lunca Jiului. „Întrucât încă din anii `90 cele două obiective au început să se degradeze, am decis să fac demersurile necesare pentru ca, atât gara din Municipiul Petroşani, cât şi Halta Lunca Jiului să fie incluse într-un program de reabilitare care să aducă cele două obiective la un nivel decent din punct de vedere al condiţiilor pe care le oferă călătorilor care vin şi pleacă din Petroşani. Solicitările ca pârâta să realizeze un program detaliat şi etapizat de lucrări au la bază prevederile legale în materie, cu referire directă la Ordinul comun nr. 443/2008 privind aprobarea Normelor de Igienă pentru transporturile de persoane, emis de către Ministerul Sănătăţii Publice şi Ministerul Transporturilor, ordin care prevede în mod expres necesitatea ca aceste elemente fixe (staţii de cale ferată, triaje, depouri etc) să respecte cerinţele prevăzute de acestea”, a precizat, printre altele, Pascu în apelul formulat împotriva sentinţei Judecătoriei Timişoara.

De precizat că, deşi problemele sunt vechi, până acum nu s-a luat nicio măsură, iar gara a ajuns o ruină.

[slideshow_deploy id=’17217′]



(Următoarea știre) »