Măsuri pentru combaterea efectelor caniculei la Lupeni

Începutul de mandat al noului primar al municipiului Lupeni nu este unul deloc ușor, având în vedere capriciile vremii care – iată ! – după ce a generat un Cod roșu de inundații, aduce în aceste zile și un cod galben de caniculă pentru cetățenii din municipiul Lupeni.

lupeni2-4

Primarul Cristian Resmeriță a decis să reacționeze rapid și în această situație, prin luarea unor măsuri imediate de combatere a efectelor caniculei. ”Din cauza temperaturilor ridicate, Primaria municipiului Lupeni, în colaborare cu SC Apa Serv VJ SA Petrosani și cu societatea care asigură salubrizarea municipiului nostru, au procedat astăzi la umezirea asfaltului pentru răcorirea atmosferei. Am scos utilajele în stradă pentru a uda asfaltul, așa cum am văzut că se procedează și în alte localități mari din țara noastră”, a declarat primarul Cristian Resmeriță.

lupeni1

Autoritățile locale de la Lupeni arată, de asemenea, că aceste serviciile sunt gratuite și nu generează nici un fel de costuri Primăriei municipiului Lupeni.

În același timp, având în vedere faptul că vara este abia la început, tot din dispoziția primarului muncipiului Lupeni, începând de săptămâna viitoare vor fi montate în oraș două corturi, de unde va fi distribuită apă minerală pentru cetățeni, tot în mod gratuit.

[slideshow_deploy id=’27126′]