PSD preia integral conducerea Consiliului județean Hunedoara

Alegerile pentru desemnarea noilor conducători ai Consiliului județean Hunedoara s-au încheiat cu puțin timp în urmă la sala de consiliu a Palatului Administrativ din Deva.

cjhunedoara

Așa cum era previzionat după rezulatul alegerilor locale, care au dat câștig de cauză Partidului Social Democrat, care are 18 mandate de consilier județean câștigate în urma votului din 5 iunie 2016, față de 15 mandate ale PNL, funcția de președinte al Consiliului județean Hunedoara, dar și cele două funcții de vicepreședinte au revenit candidaților propuși de PSD.

Chiar dacă, la votul pentru alegerea președintelui Consiliului Județean liberalii au decis să-și anuleze voturile, aceștia au transmis un atent ”semnal” politic (asta dacă nu cumva a fost vorba despre o eroare de votare a vreunuia dintre conilierii județeni liberali) prin validarea în funcția de vicepreședinte al Consiliului județean Hunedoara a fostului manager general al Carpatcement Chișcădaga, Mircea Bobora, creditat cu un vot în plus față de cele obținute de președintele Laurențiu Nistor. Astfel, Mircea Bobora a întrunit 19 voturi ”pentru” investitura sa în funcția de vicepreședinte, în timp ce alte 14 voturi au fost anulate.

În fine, pentru cel de-al doilea fotoliu de vicepreședinte al Consiliului județean Hunedoara, cadidatul propus de PSD, Sorin Vasilescu, fost prefect al județului Hunedoara, a fost validat prin votul majoritar al unui număr de 18 consilieri județeni, 15 voturi fiind de asemenea anulate.

În noul Consiliu județan Hunedoara, validat astăzi la Deva, Valea Jiului este reprezentată de un număr de 8 consilieri județeni care au domiciliul în localități ale Văii Jiului și care au fost propuși pe listele de candidați de către organizațiile locale ale PSD și PNL. Aceștia sunt: Maria Ivăniș (din Petroșani, propusă de PSD Lupeni), Petru Hodor (din Vulcan, propus de PSD Vulcan), Sorin Vasilescu (din Lupeni, propus de PSD Petroșani), Alina Dunca (din Aninoasa, propusă de PSD Aninoasa), Doinița Maria Bălănesc (din Petrila, propusă de PSD Petrila), Ioan Hirghiduși (din Uricani, propus de PSD Uricani), Adrian Nicolae David (din Aninoasa) și Florin Mârza (din Petroșani).

[slideshow_deploy id=’17217′]



(Următoarea știre) »