Petroșaniul merge înainte cu echipa Tiberiu Iacob Ridzi (PNL) – Nicolae Florin (PSD) și cu susținerea unei largi majorități în Consiliul local

Patimile politice par că s-au stins la Petroșani și partidele au îngropat securea războiului, dându-și mâna pentru a contribui la șansa continuării proiectelor de dezvoltare a localității conduse de liberalul Tiberiu Iacob Ridzi.

DSC_0817

Cel puțin aceasta este concluzia generală desprinsă după prima ședință a noului Consiliu local al municipiului Petroșani unde, dacă trecem cu vederea absența (motivată) a doi dintre noii consilieri aleși (Dorina Niță și Valeriu Butulescu), votul în unanimitate a fost ”la ordinea zilei”.

În cadrul unei ședințe solemne de consiliu local, condusă de venerabilul prof.univ.dr.ing. Nicoale Iliaș (decanul de vârstă al Consiliului local) și de cei mai tineri dintre consilierii nou aleși (Lavinia Grigoriu și Marius Rad), au fost validatele mandatele consilerilor aleși în scrutinul din 5 iunie, iar aceștia, împreună cu primarul Tiberiu Iacob Ridzi
și-au intrat, oficial, în dreptul de exercitare a mandatului, odată cu depunerea jurământului în plen. Astfel, noua componență oficială a Consiliului local al municipiului Petroșani este următoarea: Barbu Mihai (ALDE),  Bican Florian (PSD), Burduf Margareta (PSD), Butulescu Valeriu (PSD), Codreanu Iulian (PSD), Cornea Claudiu Lucian (PNL), Drăgoescu Petru (PNL), Durbacă Eusebiu Bebi (PNL), Grigoriu Lavinia Elena (PSD), Iliaș Nicolae (PNL), Lupu Constantin (PNL), Muntean Lucica Dina (PNL), Negrici Carmen Lenuța (PNL), Nicolae Florin (PSD), Niță Dorina Veronica (independent), Postolache Costel (PSD), Rad Mihai Marius (PNL), Rus Ioan (PSD), Vladislav Milu (ALDE).

”Astăzi am reînnoit jurământul de credință față de comunitatea Petroșaniului, atât eu în calitate de primar, cât și colegii mei din Consiliul Local. Mulțumesc tuturor celor ce au susținut proiectul electoral al meu și al echipei mele, care ne permite să continuăm dezvoltarea municipiului nostru. Am convingerea că proiectele noastre vor găsi susținerea necesară în plenul Consiliului Local și că raporturile de bună colaborare cu toți colegii din acest mandat legislativ, vor contribui in mod substanțial la tot ceea ce vrem să facem pentru Petroșani”, a declarat, după ceremonia de învestitură, primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

De departe, cel mai așteptat moment al primei ședințe a Consiliului local al municipiului Petroșani a fost cel legat de desemnarea noului viceprimar. Partidul Social Democrat a acceptat propunerea de a desemna viceprimarul municipiului Petroșani și, potrivit declarației președintelui Organizației PSD Petroșani, Ioan Rus, după o dezbatere democratică internă în cadrul acestei organizații de partid, PSD l-a propus pentru această funcție pe consilierul local Nicolae Florin, cel care a ocupat această funcție încă din mandatul trecut. Nicolae Florin a fost, de altfel singura propunere lansată de consilierii locali de la Petroșani pentru funcția de viceprimar, motiv pentru care a întrunit și unanimitatea voturilor colegilor prezenți la ședința de constituire a noului Consiliu local al municipiului Petroșani. Votul de astăzi, într-un număr atât de mare, mă onorează dar, în acelaşi timp, mă şi responsabilizează. Consider că am puterea, am priceperea, am pregătirea necesară, am şi experienţa acumulată în această funcţie, ceea ce mă poate conduce ca să fiu un sprijin real domnului primar, în demersul dânsului de a face din Petroşani un oraş şi mai frumos, un oraş curat, un oraş european”, a declarat viceprimarul Nicolae Florin.

În concluzie, primarul Tiberiu Iacob Rizi a mai declarat: Vreau să le mulțumesc încă o dată tuturor celor care au fost aături de mine în toată această perioadă, să-i asigur că nu le voi înșela încrederea pe care mi-au acordat-o.Voi și un primar al tuturor cetățenilor municipiului Petroșani și, împreună cu domnul viceprimar Nicolae Florin și cu membrii Consiliului local vom căuta să răspundem tuturor nevoilor și problemelor din comunitatea noastră locală.”

[slideshow_deploy id=’13835′]