Începe judecata în dosarul Rectorului UPET, Radu Sorin. Judecătorii au dat undă verde demarării procesului

Magistraţii de la Judecătoria Petroşani au dispus începerea judecăţii procesului în care Rectorul Universităţii Petroşani, Radu Sorin, este acuzat de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
  
În faza preliminară a procesului, judecătorii au analizat actul de trimitere în judecată şi au constatat atât competenţa instanţei, cât şi legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 3257/P/2015 din data de 12.05.2016 emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani „privind pe inculpatul RADU SORIN-MIHAI – trimis în judecată pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere,de către o persoană, care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, prev.de art. 336 al. 1 cod pen. – legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei”. Închieierea de şedinţă a fost comunicată de îndată Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani şi lui Radu Sorin, inculpate în acest dosar.
Pe Rectorul Universității din Petroșani, Radu Sorin, alcoolemia de peste 2 la mie l-a trimis în sala de judecată. Faptul că a băut înainte de a pleca cu maşina a fost reliefat de probele biologice recoltate după accident., care au indicat o concentrație de 2,10 la mie. Reamintim că, în 6 august anul trecut, Radu Sorin, a intrat cu mașina proprietate personală în centrul de informare turistică din Petroșani. Potrivit polițiștilor, aflat la volanul mașinii personale Radu Sorin a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat.
După ce a scăpat mașina de sub control, a distrus și centrul de informare turistică, obiectiv realizat pe fonduri europene ce încă nu fusese recepționat de administrația locală. Daunele calculate de reprezentanții administrației locale în urma distrugerilor provocate centrului de informare turistică sunt de 17.000 lei, acceptate şi asumate de Rectorul UPET.
[slideshow_deploy id=’20328′]


« (Știre anterioară)