Apa Serv reia furnizarea apei potabile din barajul de la Valea de Pești

Apa Serv Valea Jiului reia, în zilele următoare, furnizarea apei potabile pentru beneficiarii săi, din sursa de alimentare de la barajul Valea de Pești. În acest sens, în cursul zilei de astăzi, la sediul Apa Serv Valea Jiului a avut loc o întâlnire de lucru între conducerea operatorului de apă din regiune și conducerea regională a societății Apele Române.

apa serv 1

”Am decis să reluăm furnizarea apei potabile din barajul de la Valea de Pești, care se află deja la nivelul corespunzător de umplere, după ce în ultimele 6 luni aici au fost efectuate lucrări de reabiltare. În acest sens, l-am invitat la o discuție preliminară, înante de a perfecta un nou contract cu Apele Române Craiova, pentru a pune la punct detaliile de ordin tehnic și financiar. Vreau să remarc totodată faptul că, în ultimii ani, colaborarea noastră cu cei de la Apele Române a fost una excelentă”, a decarat Costel Avram, directorul general al Apa Serv Valea Jiului.

Acesta a mai precizat, de asemenea că, din fericire, în perioada în care alimentarea din barajul de la Valea de Pești a fost întreruptă, Apa Serv a reușit să furnizeze, fără întrerupere, apă potabilă la parametri optimi pentru toți consumatorii din Valea Jiului din sursele de alimentare ale stației de la Valea de Pești de pe pârâul Lazărul, pârâul Buta și de pe cursul superior al Jiului de Vest. ”Deși am avut emoții cu privire la capacitatea de a asigura apă potabilă pentru consumatorii din Valea Jiului 24 de ore din 24 pe perioada în care barajul de la Valea de Pești a fost golit pentru lucrările de reabilitare, vremea a fost de partea noastră, iar invesițiile pe care le-am făcut cu bani europeni dar și cu resurse proprii la stația de tratare de la Valea de Pești, ne-au permis să asigurăm fără sincope apa potabilă, o performanță la care cu câțiva ani în urmă nici nu îndrăzneam să visăm”, mai spune Costel Avram.

apa serv 2

La rândul său, directorul Filialei din Valea Jiului a Apelor Române, Sorin Corici, evidențiază raporturile excelente de colaborare între regia națională de adminstrare a apelor și distribuitorul regional de apă potabilă din Valea Jiului și dă asigurări că reluarea furnizării apei din barajul de la Valea de Pești se poate face fără nici un fel de probleme. ”Lucrările la barajul de la Valea de Pești sunt realizate în proporție de 90%, iar cele care încă se află în etapa de execuție nu împiedică reluarea furnizării apei potabile din baraj, prin stația de la Valea de Pești a Apa Serv, către populația Văii Jiului. De asemenea, nivelul barajului este coresunzător în această direcție. În plus, odată cu curățarea barajului, calitatea apei pe care o livrăm către Apa Serv este mult mai bună”, a declarat Sorin Corici.

[slideshow_deploy id=’13835′]