Au furat sobele din şcoală

 

Cândva şcoală, astăzi ruină. Este vorba de şcoala de la Livezeni care a ajuns o ruină. Numărul elevilor din zonă a scăzut, astfel că imobilul nu a mai fost necesar procesului didactic. Pentru a nu se degrada, preotul Octavian Pătraşcu a dorit să o preia şi să o valorifice. Autorităţile locale au fost de acord, însă Ministerul Educaţiei, părintele de drept al imobilului, refuză schimbarea destinaţiei clădirii.

scoli_ei_36799500

“Am solicitat cladirea scolii din Livezeni care este de patru ani inchisa si abandonata si mare parte distrusa. Am cerut scris motivand ca vrem sa facem acolo niste amenajari pentru comunitate, o biblioteca, niste ateliere de lucru unde sa putem invata tineretul sa lucreze. Un loc pentru conferinte, o colinda. Aveam multe planuri pentru acea cladire. Domnul primar si cu domnul secretar ne-au inteles si au facut demersurile necesare pentru a prelua noi aceasta cladire dar ne-am impotmolit la avizul de la Ministerul Invatamantului care trebuia sa accepte schimbarea destinatiei cladirii. Ministerul a cerut acte in plus si nu au mai trimis nicio aprobare”,  a declarat preotul Octavian Pătraşcu.

Şi reprezentanţii administraţiei locale de la Petroşani au purtat corespondenţe cu cei de la Ministerul Educaţiei, însă nu au primit un răspuns favorabil.

“Ni s-au cerut mai multe lămuriri, le-am trimis, am trimis şi poze, dar ni s-a respins schimbarea destinaţiei clădirii. Acolo s-au furat sobele, au fost sparte geamurile”, a declarat Adrian Neagoe, secretarul Primăriei Petroşani.

 

 

[slideshow_deploy id=’13835′]