Fotogalerie. Urmările urgiei care a lovit Hațegul: inundații, copaci rupţi și acoperişuri distruse de vânt

Furtuna care s-a abătut asupra localității Hațeg a smuls acoperişurile a trei blocuri, mai mulţi copaci şi un stâlp au fost rupţi de vânt, iar o viitură a măturat mai multe gospodării situate în zona deluroasă a localității.

hateg1

Apa a ajuns până în centrul localității, iar familiile afectate au pagube importante și culturile distruse. Oamenii spun că au mai trăit ceva asemănător în 1977, când o viitură pornită de pe dealulurile Hațegului i-a inundat, însă nu a fost atât de puternică cum a fost cea de ieri. Urgia a lovit și în satele Subcetate,  Covragi, Bucium, Bretea Română și Balomir. În orașul Hațeg au fost afectate alte 10 acoperișuri, 5 autoturisme avariate și 25 de curți și beciuri inundate.

hateg2

În satul Subcetate din comuna Sântămărie – Orlea datorită precipitațiilor abundente au fost afectate aproximativ 15 curți și beciuri.

În satul Covragi din comuna Bretea Română datorită precipitațiilor abundente au fost afectate 3 locuințe. ”În vederea înlăturării efectelor negative generate de fenomenele meteo periculoase la nivelul ISU Hunedoara s-a dispus ridicarea capacității operaționale iar în acțiunile de intervenție au fost angrenați 2 ofițeri, 80 subofițeri, precum și autospeciale de intervenție, motopompe, motoferăstrăie și accesorii de primă intervenție”, au precizat reprezentanții ISU Hunedoara. Echipele de intervenție au fost coordonate la fața locului de către șeful I.S.U. Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean, iar popmpierii a muncit și pe parcursul nopții pentru a scoate apa din gospodăriile localnicilor.

hateg3

Sursa foto: Facebook

[slideshow_deploy id=’13837′]