Înalta Curte de Casație și Justiție a înregistrat recursul în casație a lui Adrian Sucilă

Înalta Curte de Casație și Justiție a înregistrat recursul în casație al fostului polițist vulcănean Adrian Sucilă și a stabilit și primul termen de judecată pentru data de 7 septembrie, după vacanța judecătorească. Dacă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie admite recursul în casație formulat în această cauză, eşafodajul construit de anchetatori va fi dărâmat. 
sucila-575x400
„Am solicitat desființarea celor două sentințe, atât a Judecătoriei Petroșani, cât și a Curții de Apel Alba Iulia și trimiterea cauzei spre soluționare la instanța competentă. Atât în fața instanței de fond, cât și în fața instanței de apel am invocate faptul că nu ar fi competente să soluționeze cauza, dată fiind calitatea de organ de cercetare al poliției judiciare a inculpatului Adrian Sucilă. Ambele instanțe au respins această excepție invocată de noi, ceea ce ne-a îndreptățit să promovăm recurs în casație, cazul de necompetență material fiind un caz expres prevăzut de lege”, a declarat av. Daniel Tomescu, apărătorul lui Sucilă. Acesta a menționat că la Înalta Curte se analizează fix problema competenței, nu pe fond „Verifică doar dacă cele două sentințe au fost promovate de instanțe competente. Dacă instanțele au fost competente se mențin hotărârile, dacă nu se desfiinâeayă și se rejudecă”, a mai spus avocatul Tomescu.
 
Pe de altă parte, Adrian Sucilă îşi clamează în continuare nevinovăţia şi spune că la dosarul cauzei nu există probe certe şi indubitabile care să îi ateste vinovăţia, însă chiar şi în aceste condiţii a fost condamnat atât de instanţa de fond, respectiv Judecătoria Petroşani, cât şi la Curtea de Apel. Practic, așa cum dovedesc actele de la dosar, tot probatoriul merge pe interceptări, fără să existe fotografii sau filmări, despre care vorbeau anchetatorii. Mai mult, nu există nici parte vătămată, pentru că minorul despre care se spune că ar fi întreținut relații sexual cu fostul polițist nu a recunoscut nici un moment comiterea faptei.
Prin acest recurs în casație, Adrian Sucilă speră să întoarcă dosarul în care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi interzicerea mai multor drepturi, după ce a fost acuzat şi judecat pentru comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor.
[slideshow_deploy id=’30675′]