Curtea de Apel Alba Iulia judecă datoriile de sute de mii de lei ale lui Vochițoiu

Senatorul Haralambie Vochiţoiu a atacat sentinţa prin care Tribunalul Hunedoara a decis că este dator vândut celor de la Socom Unirea, societatea de la care a închiriat spaţiul unde a funcţionat una dintre firmele familiei sale.
Haralambie-Vochitoiu-PPDD
Recursul a fost înregistrat la Curtea de Apel Alba Iulia şi deja s-a consumat primul termen de judecată. Instanţa a fost nevoită să acorde un nou termen, pentru data de 27 septembrie, după ce ambele părţi au formulat cerere de amânare pentru angajare de apărător.

În acest dosar s-a pronunţat deja Tribunalul Hunedoara, care a dat câştig de cauză celor de la Socom Unirea Petroşani în procesul cu familia senatorului Haralambie Vochiţoiu,. Judecătorul de caz de la instanţa de fond a respins excepţiile lipsei calităţii procesuale pasive a soţiei lui Vochiţoiu şi a prescripţiei parţiale a dreptului la acţiune pentru perioada 2006 – septembrie 2008, invocate în caz. Ca atare, a admis acţiunea în conflict individual de muncă formulată de cooperativa SOCOM UNIREA împotriva celor doi. 
„Obligă pe pârâta Vochiţoiu Elena Alina să plătească reclamantei suma de 169117,27 lei, iar pe pârâtul Vochiţoiu Haralambie să plătească reclamantei suma de 124846,34 lei, reprezentând prejudiciu. Obligă pe fiecare pârât să plătească reclamantei dobânda legală aferentă sumelor mai sus menţionate, începând cu data de 01.12.2010 şi până la achitarea integrală. Obligă pârâţii în solidar să plătească reclamantei suma de 2800 lei reprezentând cheltuieli de judecată”, au decis judecătorii de la Tribunalul Hunedoara.
Potrivit reprezentanţilor de la cooperativa Socom Unirea suma datorată reprezintă obligaţii financiare neonorate pentru spaţiul închiriat în zona Livezeni, pe rând, celor doi soţi, în perioada  2007 – 2010, iar la proces s-a ajuns din cauză că Halarambie Vochiţoiu nu şi-a achitat obligaţiile financiare timp de vreo 2 ani şi nici nu a onorat angajamentul de plată convenit. Pe de altă parte, senatorul Haralambie Vochiţoiu nu recunoaşte datoria către cei de la Socom Unirea. Haralambie Vochiţoiu este senator de Valea Jiului şi, totodată, preşedinte al UNPR Hunedoara.
[slideshow_deploy id=’19869′]