Hunedoara. Peste 18 milioane de lei pentru cei afectați de inundații

Pagubele produse de inundații în județul Hunedoara ar trebui acoperite de cele aproape 18 milioane și jumătate de lei, sumă alocată de la bugetul de stat de către Executiv. La nivel național, Guvernul a aprobat acordarea a 201,423 de milioane de lei pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale care a fost afectată de precipitațiile din perioada mai – iunie 2016.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că aceasta este o primă fază a ajutorului, Executivul urmând să analizeze în continuare solicitările pentru pagubele de după inundații.

„Este doar o primă fază a ajutorului. Pe măsură ce autoritățile locale solicită, Guvernul va evalua în continuare solicitările pentru pagubele de după inundații. (…) Pagubele au fost estimate în baza evaluărilor făcute de autoritățile administrației publice locale, inspectoratele pentru situații de urgență și de către Instituțiile Prefectului. De asemenea, se adaugă beneficii și alte ajutoare de urgență pe care le dă Ministerul Muncii către familiile lovite de intemperii”, a precizat oficialul.

 

[slideshow_deploy id=’13835′]