Nicio reacţie în cazul primelor de la CEH

Ministerul Energiei nu are nicio reacţie în ceea ce priveşte primele încasate de fosta conducere a Consiliului de Administraţie de la Complexul Energetic Hunedoara.

victor-grigorescu

Foştii membri ai CA-ului au luat prime consistente în ultimele zile ale anului trecut. La acel moment, ministrul Energiei, Victor Grigorescu a dispus efectuarea unui control la CEH pentru a stabili în ce bază au fost acordate aceste bonificaţii. La şapte luni de la acel moment, nu există niciun rezultat vizavi de acest subiect. Şapte din membrii Consiliului de Administraţie au încasat în data de 6 ianuarie nu mai puţin de 80 de mii de lei. Cea mai mare sumă a fost încasată de Stamin Purcaru, în valoare de 20 de mii de lei. A urmat Aurelian Ghimpău cu 17 mii de lei. Elena Popescu, Mihaela Preda, Sîrbu Negru Partenie Nicolae şi Iulian Tudorache au încasat câte 9000 de lei fiecare, iar Alexandru Blaj a primit 7000 de lei.

Conform legii, şi dacă managerii CEH sau membrii Consiliului de Administraţie realizau 1% din plan sau chiar şi 0,01% aceştia ar fi beneficiat de componenta variabilă. Ministrul Energiei nu are niciun răspuns official cu privire la această situaţie, asta deşi la începutul anului Corpul de Control s-a deplasat la Complexul Energetic Hunedoara pentru a verifica acest aspect.

[slideshow_deploy id=’22083′]