Primăria Lupeni a început distribuția ajutoarelor alimentare primite de la Uniunea Europeană

Primăria municipiului Lupeni a început de marţi, 5 iulie, distribuirea alimentelor primite de la Uniunea Europeană. Sute de persoane cu venituri reduse sunt aşteptate la Primăria municipiului Lupeni, pentru a ridica pachetele cu alimente.
alimenteue1
Beneficiarii pachetelor provenite din spaţiul comunitar sunt oameni  fără venituri,cu venituri modeste  sub pragul de 450 de lei si  persoane cu handicap, iar aceste pachete le vin în sprijin ,reprezentând o adevărată sărbătoare pentru ei.
”Am început, încă de ieri dimineața, prin intermediul personalului din cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială al Primăriei Lupeni,  distribuirea pachetelorde alimente sosite de la Uniunea Europeană către persoanele care beneficiază de acest drept . Aceste pachete sunt destinate persoanelor cu venituri reduse și conţin alimente. menționez că fiecare persoană care are acest drept va primi, în mod cert, un pachet de alimente. Pentru evitarea aglomeraţiei şi a situației de a aduce oamenii să stea la cozi, a fost stabilit un program de distribure a acestor alimente, pe categorii de beneficiari. Acest program se va derula zilnic de la orele 8,00 la  13,00,  până la epuizarea stocului de alimente. În paralel cu această acţiune Primăria Lupeni vine şi in sprijinul mamelor cu copii mici , distribuind şi  lapte praf pentru copiii de până la un an”, a declarat Cristian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
alimenteue2
Astfel, programul de distribuire a aliemntelor UE de către Primăria Lupeni se desfășoară după cum urmează:
– în zilele de luni: persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale.

– în zilele de marţi :familiile şi persoanele beneficiare ale Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

– în zilele de miercuri :pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi obţinute din pensie sau după caz din pensii cumulate sunt până la 450 lei/ lună inclusiv

– în zilele de joi familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/201

– în zilele de vineri :şomerii care beneficiază în condiţiile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă , cu modificările şi completările ulterioare.

Pachetele de alimente primite prin intermediul programului european de ajutor social cuprind:

– 1 pungă de făină albă,
– 2 pungi de mălai,
– 1 pungă paste făinoase,
– 2 litri de ulei,
– 1 pungă zahăr,
– 1 conservă carne vită,
– 1 conservă pateu ficat de porc,
– 1 pungă de orez,
– 1 cutie pastă de tomate,
– 1 pungă fasole boabe.
[slideshow_deploy id=’17636′]


« (Știre anterioară)