Situație de criză în Valea Jiului

Valea Jiului va avea o platformă temporară, unde vor fi depozitate deșeurile menajere. Reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara s-au întâlnit, astăzi, cu primarii din Valea Jiului pentru a găsi o soluție la criza gunoiului.

g3

Cum din data de 16 iulie groapa de la gunoi de la Vulcan nu va mai funcțională, nu vom mai avea unde să depozităm gunoiul și partea proastă este că nici la Târgu Jiu nu poate fi transportat. Astfel s-a ajuns la o soluție de compromis. Undeva în Valea Jiului se va construi o platformă de depozitare a gunoiului menajer.

g1

“Am avut o ședință de lucru, am identificat o soluție pentru această situație de criză în care ne găsim. Mă refer că în data de 16 iulie se închide deponeul de la Vulcan și cei din Valea Jiului și nu numai, toți cei care foloseau acest deponeu, începând cu data de 16 nu mai au unde să depună deșeurile menajere. Din păcate nu mai există niciun alt deponeu în apropiere, unde ar putea fi transportate aceste deșeuri menajere, deponeul de la Târgu Jiu este unul privat, mai are o capacitate de cel mult 6 luni. Alte deponee disponibile sunt la distanțe foarte mari, ceea ce ar însemna niște costuri foarte mari pentru transport”,  a declarat Sorin Vasilescu, vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara.

g2

Mai urmează câteva ședințe de lucru pentru a stabili unde va fi construită această platformă.

 

“Am găsit o soluție pe care o vom materializa în următoarea perioadă în urma unor ședințe de consiliu local și consiliu județean, sperăm ca de la începutul lunii august să putem avea în Valea Jiului o platformă de stocare temporară a deșeurilor pentru o perioadă de cel mult un an de zile până când avem speranța că deponeul de la Bârcea va fi operațional. Pentru a fi operațional ne găsim în procedura de achiziție, până săptămâna viitoare se depun ofertele”,  a mai subliniat sursa citată.

 

Monika BACIU

FOTO

 

[slideshow_deploy id=’17217′]