Posibilele ajutoare de la Guvern au adus sinistraţii la Primăria Petroşani

Vestea că Guvernul a alocat fonduri pentru localităţile afectate de inundaţii i-a adus pe o parte a sinistraţilor din cartierul Aeroport la Primăria Petroşani. Oamenii au vrut să ştie dacă şi când vor primi ajutoare de urgenţă de la Executiv pentru a putea înlătura în totalitate efectele produse de inundaţii. 
tiberiu-iacob-ridzi
Numai că, banii de la Guvern, care  vor ajunge şi în judeţul Hunedoara, nu sunt destinaţi celor care au avut de suferit, cid oar pentru refacerea infrastructurii. „Sinistraţii au venit să întrebe dacă dosarele lor au ajuns la Deva. Le-am spus că noi le-am dat ajutoare de urgenţă, în valoare de 3.000 de lei, şi au făcut şi o cerere să trimitem şi doarele lor la Deva, pe lângă cele pe care le-am trimis deja. Guvernul a dat bani acum pentru infrastructură”, a explicat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi, după întâlnirea cu aceştia.
De precizat că, încă de săptămâna trecută, persoanele afectate de inundaţii şi-au ridicat banii de la casieria Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Petroşani  şi încă de dimineaţă s-au prezentat cu actele necesare pentru a intra în posesia banilor aprobaţi de administraţia publică sub formă de ajutoare de primă urgenţă. Cea mai mare sumă a fost alocată celor din cartierul Aeroport, unde 30 de apartamente au fost distruse total, iar cu banii acordaţi de Primăria Petroşani oamenii încearcă să repare sau să înlocuiască ceea ce apele au distrus. Pe de altă parte, pentru 15 familii din cartierul Colonie s-a aprobat acordarea unor ajutoare în valoare de 1000 de lei fiecare.
Ajutoare fianciare sunt aşteptate şi de la Consiliul Judeţean Hunedoara, dar și de la Guvern, unde vor ajunge toate situațiile și evaluările întocmite în teren, dar numai după analizarea dosarelor şi emiterea unei hotărâri de Guvern în acest sens. De menţionat că doar două sau trei locuinţe, din cele 30 afectate în cartierul Aeroport, au încheiate asigurări pentru locuinţe. Nici acum, din banii primiţi de la primărie, adică din suma de 3000 de lei, sinistraţii nu s-au gândit să încheie o poliţă de asigurare obligatorie, a cărei valoare nu depăşeşte 60 de lei, asta deşi nu este pentru prima dată când apele revărsate fac prăpăd în această zonă.
[slideshow_deploy id=’30675′]