Litera rămâne sub control judiciar. Penciuc iese de după gratii.

Cristian Litera, fost bodyguard al lui Alin Simota, judecat împreună cu alte 13 persoane pentru constituirea și organizarea unui grup infracțional specializat în fapte comise cu violență, nu scapă de controlul judiciar.
literA
Tribunalul Hunedoara a dispus menținerea măsurii preventive a controlului judiciar pentru Cristian Constantin Litera.  A dispus în schimb înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar pentru Cătălin Penciuc, aflat în Penitenciarul Aiud.cDe asemenea, a dispus punerea în libertate a lui Penciuc, care va fi supravegheat de Poliția Municipiului Deva. Soluția nu este definiitvă și a fost deja atacată atât de Litera, cât și de procurorii DIICOT, care au instrumentat cauza.
Dosarul ajuns pe rolul instanţei de judecată a Tribunalului Hunedoara este instrumentat de DIICOT. Potrivit anchetatorilor, gruparea infracţională este formată din 14 persoane – din care face parte atât Alin Simota, fosta sa gardă de corp Cristian Litera, fosta soţie a lui Simota, Mirela Litera, precum şi un poliţist. Aceştia sunt acuzaţi prin rechizitoriul procurorilor DIICOT de constituirea unui  grup infracţional organizat,  lipsire de libertate, şantaj în formă continuată, cămătărie în formă continuată, trafic de persoane în formă continuată, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, fals în declaraţii în formă continuată, instigare la vătămare corporală gravă. Procurorii spun că, între anii 2006-2012, cei 14 inculpaţi au constituit un grup infracţional organizat, specializat în comiterea unor infracţiuni de şantaj şi fapte de violenţă. Prejudiciul provocat prin activitatea infracţională a fost calculat la peste 800.000 de euro, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei în cauză riscă până la 20 de ani de închisoare.

Dosarul de fond se află tot pe masa judecătorilor de la Tribunalul Hunedoara, care continuă audierile tuturor persoanelor care au legătură cu această cauză. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 1 septembrie, după vacanța judecătorească.
Pe de altă parte, de aproape 6 luni Alin Simota este dat în urmărire naţională şi internaţională şi în consemn la frontieră după ce, în data de 19 ianuarie, Tribunalul Hunedoara a desfiinţat sentinţa Judecătoriei Deva prin care s-a dispus eliberarea din arest a omului de afaceri din Petroşani. Numai că poliţiştii nu au mai dat de urma lui pentru a-l aduce înapoi după gratii, acesta făcându-se nevăzut cu puţin timp înainte de pronunţarea sentinţei.
[slideshow_deploy id=’17217′]