Biroul Casei de Sănătate de la Petroșani rămâne deschis o zi pe săptămână

Sute de oameni sunt nevoiţi să se înghesuie în continuare la cozi interminabile la biroul teritorial din Petroşani al Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara, care rămâne deschis o singură zi pe săptămână. 
IMG_20160714_112513
Au fost promisiuni venite cam din toate părţile privind schimbarea programului, iar cea mai curajoasă declaraţie a venit din partea senatorului Haralambie Vochiţoiu, care anunţa că acest birou va avea program cel puţin de luni până vineri, în fiecare săptămână. Nu numai că acest lucru nu s-a întâmplat, dar luna aceasta nu a mai fost deschis nici măcar o dată pe săptămână. „A fost acum perioada de contractare şi săptămâna trecută nu au fost program în Petroşani. Fiind şi perioada concediilor suntem mai puţini şi nu au fost săptămâna trecută. De acum încolo vor veni săptămânal”, au precizat reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara.
De precizat că, deşi cerinţele sunt multe, iar cozile de regulă sunt aproape interminabile, nu se poate vorbi despre o prelungire a acestui program, tot din lipsă de personal. „Avem o singură zi pe săptămână la punctul de lucru pentru că avem sistem informatic unic integrat.  Sistemul arerolul de a asigura colectarea, consolidarea şi procesarea datelor şi, în plus, a apărut şi cardul şi atunci am spus că nu mai este nevoie”, au explicat sursele menţionate. Programul ghişeului de la Petroşani este de la 10.00 la 15.00, dar reprezentanţii CJAS Hunedoara spun că reprezentanţii instituţiei rămân la Petroşani până la ultima persoană, chiar dacă asta înseamnă prelungirea programului de lucru peste ora stabilită.
Trebuie precizat că cele mai multe probleme sunt legate de cardurile de sănătate, dar acestea sunt doar redistribuite  la Casa de Sănătate, pentru asiguraţii care nu au fost găsiţi acasă în momentul distribuirii lor. „În mod normal ar trebui să fie acolo doar cei care fac plata din mână şi vin cu chitanţele pentru a fi luaţi în evidenţă. Deci prima plată. Nu au avut până acum calitatea de asigurat, au plătit la ANAF şi vin cu chitanţa ca să fie luaţi în evidenţă. Dar şi aceştia pot să trimită on-line, poştal, se poate evita aglomeraţia. Chiar şi pentru cardul european sau dispozitivele medicale. Actele sunt toate afişate, pot să citească de ce anume au nevoie şi pot trimite actele cu confirmare de primire la sediul nostru”, au mai spus reprezentanţii CJAS Hunedoara.
IMG_20160714_112525
La Ghişeul Petroşani se desfăşoară următoarele activităţi : operare documente  privind calitatea de asigurat, reluare documente privind solicitări card European, solicitări dispozitive medicale, slicitări de tipărire card duplicat (însoţite de dovadă plăţii), solicitări de aprobare către comisiile de specialitate a  prescrierilor de  medicamente sau redare către asiguraţi a aprobărilor solicitate. În schimb, nu se mai eliberează adeverinţe de asigurat, iar calitatea de asigurat se verifică on – line.
Înfiinţarea Biroul teritorial al CJAS Hunedoara a fost o iniţiavă a fostei conduceri a Consiliului Judeţean Hunedoara, iar biroul  funcţionează la parterul ambulatoriului de specialitate al Spitalului Municipal Petroşani. La început, ghişeul funcţiona o zi pe săptămână, dar ulterior, ca urmare a numărului mare de asiguraţi care se înghesuiau la cozi intermiabile, conducerea CJ Hunedoara a făcut demersuri ca programul de funcţionare să fie extins la două zile pe săptămână. În luna iunie a anului trecut, senatorul UNPR Haralambie Vochiţoiu, anunţa că, începând  cu data de 15 iunie, acest birou al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Hunedoara, va funcţiona cu program permanent, adică program cu publicul de luni până joi, inclusiv. Programul de funcţionare nu numai că nu a fost extins, dar în luna ianuarie a acestui an s-a revenit la o zi pe săptămână, respectiv joia.
 [slideshow_deploy id=’13835′]